Letné dvojčíslo samosprávnych novín Naša Petržalka je na ceste do vašich schránok aj do vybratých inštitúcií

Letný oddych nie je kompletný bez kvalitného čítania.

S letom prichádza i viac času na vašu najobľúbenejšiu činnosť  – čítanie samosprávnych novín Naša Petržalka. Tie sú už v týchto chvíľach na ceste do vašich schránok a okrem iného sa na ich 28 stranách plných výživného obsahu dozviete napríklad aj to, že:

Petržalskí úradníci majú aj druhý život. Napríklad taký Viktor Wiedermann sa cez deň stará o to, aby sa každý zamestnanec, ale aj obyvateľ dostal k potrebným dokumentom. V noci sa však mení na DJ-a, ktorý prináša potešenie fanúšikom elektronickej hudby. Viac sa o ňom dozviete na strane 4.

Žijú tu s nami a robia zo zeleného sídliska lepšie miesto pre život, a to aj za jeho hranicami. Áno, hovoríme o osobnostiach Petržalky, ktoré stojí za to spoznať, a my sa tešíme, že ste nám o nich dali vedieť. Do verejného hlasovania odborné komisie mestskej časti posunuli 15 z päťdesiatky osobností v piatich hlavných kategóriách. V hlasovaní o Cenu verejnosti v roku 2024 môžete jednu z nich podporiť aj vy. Celý zoznam vrátane juniorov nájdete na stranách 6 – 8.

Mestská časť urobila prvý krok k vlastnej energii zo slnka – aký a aké pozitíva so sebou môže priniesť, sa dočítate na strane 9.

Prečo sú vrany niekedy agresívne? Ako sa pri nich správať a či je na mieste obávať sa, že sa v Petržalke bude nakrúcať pokračovanie kultového Hitchcockovho hororu, sa dozviete na strane 13.

Viete, po kom je pomenovaná prvá hudobná škola na zelenom sídlisku? Jasné, že viete. A viete, ako sa František Oswald dostal do Petržalky a získal si aj priazeň jej obyvateľov? Všetko toto nám prezradila jeho dcéra Valéria Hájeková na stranách 16 – 17.

Aj v júnovom vydaní Našej Petržalky, samozrejme, pokračujeme so stránkami, ktorých obsah je v réžii kolegov z Bratislavský kraj a Veolia Slovensko. Veríme, že vás ich články zaujmú a stanú sa pridanou hodnotou vašich bežných dní.

Chýbať nemôže ani petržalská kultúra, aktuality, zaujímavosti, športová rubrika či vaša obľúbená tajnička. Veríme, že vás táto malá ochutnávka Našej Petržalky navnadila a (pravidelne) s radosťou sa zahryznete do jej pútavých stránok. Prajeme vám príjemné čítanie.

Noviny Naša Petržalka nájdete už čoskoro vo vstupoch a schránkach vašich panelákov či v nových stojanoch vo verejných inštitúciách z dielne petržalských makačov. Dostupné sú však už teraz TU.

#nasapetrzalka

web od 2day