Petržalská letná univerzita seniorov otvorená

Šiesty ročník prilákal rekordný počet účastníkov.

Petržalská letná univerzita seniorov má za sebou slávnostné otvorenie i prvú prednášku. Udialo sa tak v utorok 10. júla v priestoroch DK Zrkadlový háj.

Šiesty ročník najobľúbenejšieho vzdelávacieho formátu nielen petržalských seniorov a senioriek už tradične zahájili starosta mestskej časti Ján Hrčka a rektor Ekonomickej univerzity v Bratislave Ferdinand Daňo.

Obaja páni účastníkom PLUS-ky popriali príjemné a užitočné prednášky. Pri pohľade do publika sa zároveň potešili výsledkom dobrej spolupráce oboch inštitúcií. Aktuálny šiesty ročník sa totiž v počte takmer 300 registrovaných teší najvyššej účasti vôbec.

„Je nám cťou rozdávať radosť a zmysluplnosť seniorom,“ uviedli na margo každým rokom sa zvyšujúceho záujmu seniorov o jednotlivé študijné programy.

Sme veľmi radi, že okrem neho sa čoraz väčšej obľube tešia i v Petržalská klubovňa aktívnych seniorov na Osuského 8 pod vedením Janky Sebery Chládeckej. Tú môžu naši skôr narodení obyvatelia navštevovať počas celého roka. VIAC INFO TU www.PETRZALKA.sk/klubovna.

Po príhovoroch sa seniori pustili do práce. Šiesty ročník našej PLUSKY odštartoval prednáškou na tému „Umelá inteligencia – dobrý sluha alebo zlý pán“ pod vedením Davida Molnára a Angeliky Kodhajovej z Deutsche Telekom Services.

 

O vzdelávanie tentokrát prejavila záujem i jedna z azda najznámejších senioriek na Slovensku Gizka Oňová. Veríme, že nielen jej, ale aj ostatným študentom sa úvodná prednáška páčila a už teraz sa všetci prihlásení tešia na ďalšie pútavé témy.

Zmeškali ste možnosť registrácie alebo poznáte niekoho v seniorskom veku, kto „vie, že nič nevie“? Povedzte mu o PLUS-ke VIAC www.PETRZALKA.sk/univerzita.

#petrzalkazije #petrzalkasavzdelava

web od 2day