Zabráňte vzniku požiaru a vyčkajte s opekačkou

Hasiči varujú pred manipuláciou s ohňom.

K letu neodmysliteľne patria i chutné dobroty. Guláš, živánska, pečené zemiaky v pahrebe, grilované klobásky či klasicky opečené špekáčiky a slaninka. Hmm, už len pri tej predstave sa nám všetkým zbiehajú slinky.

Lenže, problém je v tom, že letné radovánky pri otvorenom ohni v spojitosti s aktuálnymi horúčavami môžu narobiť poriadnu paseku.

V tejto súvislosti Hasičský a záchranný útvar hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy vydal výstrahu a od 12. júla od 9:00 vyhlásil čas zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru.

Pri trávení horúcich dní v exteriéri nielen v rámci zeleného sídliska, ale celkovo na území Bratislavy (a, samozrejme, aj v iných lokalitách) v žiadnom prípade nezakladajme oheň, nefajčime a nepoužívajme otvorený oheň, nevypaľujme porasty a nevyhadzujme horľavé predmety. A to ani v povolených lokalitách.

Tie sú, mimochodom, v petržalskom katastri štyri – Malý Draždiak #1 a #2; Veľký Draždiak (pri obratisku autobusov) a lesík na Dudovej. Počas vyhlásenia času zvýšeného nebezpečenstva požiarov totiž PLATÍ ZÁKAZ KLADENIA OHŇOV AJ NA VYHRADENÝCH MIESTACH.

Apelujeme teda najmä na návštevníkov okolia petržalského mora i vzácnych lužných lesov, aby si do odvolania grilovačky či opekačky naozaj odpustili. Kto totiž poruší toto nariadenie, dopustí sa priestupku.

Kontrolu nariadení vykonávajú, samozrejme, hasiči, kolegovia z Mestskej polície Bratislava, Polície Slovenskej republiky i lesná stráž Mestských lesov v Bratislave. Ak teda zaznamenáte takéto neuposlúchnutia, odporúčame sa obrátiť priamo na nich.

ĎAKUJEME, že vám na ochrane prírody, zdravia i bezpečnosti všetkých záleží a rešpektujete platné nariadenia. VIAC INFO TU.

#petrzalka

web od 2day