Draždiak v Petržalke opäť ožije súťažou najoriginálnejších plavidiel

Tentoraz je v hre aj finančná odmena.

Víťaz môže získať až 500 eur. Súčasťou programu bude aj koncert skupiny Medial Banana.

Čím originálnejšie, tým lepšie. To je tradičný slogan ďalšieho ročníka športovo-zábavného podujatia Letná vlna fantázie, ktoré organizuje bratislavská mestská časť Petržalka v spolupráci s jej kultúrnymi zariadeniami (KZP) v rámci petržalského kultúrneho leta. Tentokrát v duchu „suchých nás nedostanú“.

Obľúbená súťaž, ktorej cieľom je zostrojiť a predviesť vlastné, čo najnápaditejšie plavidlo, sa uskutoční v nedeľu 11. augusta od 10:00 do 18:00; dejiskom bude tradične jazero Veľký Draždiak, kde si na svoje prídu nie len tí súťaženiachtiví.

Malí i veľkí sa môžu tešiť na člnkovanie, vodné exhibície, nafukovacie atrakcie či tvorivé dielničky. Zväz vodných cyklistov poskytne návštevníkom voľnú hodinku – vodné bicyklovanie na Draždiaku zdarma – od 10:30 do 11:30. 

Záver dňa bude patriť ikone slovenského reggae, skupine Medial Banana, ktorá ovládne pódium pri bufete Barracuda o 19:00.

 

Ideálny teambuilding 

 

Do súťaže originálnych plavidiel sa môže zapojiť ktokoľvek bez ohľadu na vek, s chuťou priložiť ruku k dielu a aspoň s trochou fantázie, ktorá v tomto prípade nemá naozaj žiadne medze.

Stačí, ak sa jednotlivec alebo tím zaregistruje mailom na marketing@kzp.sk. Ak to stihne najneskôr do pondelka 5. augusta, môže získať balík cien od mestskej časti aj KZP. Registrácia účastníkov je však možná aj po tomto termíne i priamo na mieste od 10:00 do 15:30 pri bufete Šutrovka.

Cieľom tohto, ako aj ostatných ročníkov, je zostrojiť si plavidlo na vlastný pohon, pričom sa bude hodnotiť rýchlosť a jeho prevedenie.

Súťaží sa v dvoch kategóriách, Rekreační plavci – môžu získať finančnú odmenu vo výške 200 eur a Výkonnostní plavci – suma sa navyšuje na 500 eur.

Barbora Šaling Legényová z referátu kultúry a športu miestneho úradu tvrdí, že ide najmä o zábavu, no zároveň verí, že peňažná odmena bude dobrou motiváciou pre viac záujemcov.

„Je to skvelá aktivita plná smiechu, kreativity a utužovania kolektívu, preto radi uvidíme aj zamestnancov firiem, ktorí si môžu takýmto spôsobom zorganizovať teambuilding,“ približuje koordinátorka kultúrnych podujatí v Petržalke.

Vyhodnotenie výsledkov súťaže plavidiel je naplánované na 18. hodinu. Okrem finančnej odmeny čakajú na účastníkov vecné ceny z dielne mestskej časti.

web od 2day