Do pilotného projektu Šport na školách sa dokopy zapojilo až 1600 žiakov z 12 základných škôl

Uskutočnil sa v školskom roku 2023 – 2024.

V správe mestskej časti Bratislava-Petržalka sa nachádza 11 základných škôl. Hoci telesná výchova spolu s ďalšími športovými krúžkami sú dlhodobo pevnou súčasťou rozvrhu ich žiakov, vieme, že pohybu nie je nikdy dosť. A preto sme si v školskom roku 2023 – 2024 na rôzne aktivity pre deťúrence na školách obzvlášť posvietili.

Presnejšie, naši kolegovia z oddelenia školstva, ktorí spustili projekt Šport na školách.

Snaha osvojiť si pohybové návyky hlavne u žiakov 1. stupňa nevyšla navnivoč, o čom svedčia i prvé čísla. Veď z 11 petržalských základných škôl sa do pilotného projektu zapojili úplne všetky, pričom sa pridali ešte aj kamaráti zo ZŠ Vývojová Rusovce.

Spolu až 1600 žiakov si tak užilo 30 športových podujatí. Ďalšie zaujímavé čísla, napríklad aj o počte zjedených jabĺčok či keksíkov, nájdete v našich grafikách.

S projektom, ktorého cieľom je po pandémii koronavírusu opätovne oživiť a rozvinúť tradíciu športových podujatí, ktoré samospráva organizuje na svojich základných školách, nekončíme.

Práve naopak, záleží nám na tom, aby sa petržalské deti i mládež hýbali a športovo rozvíjali. Druhý ročník projektu bude preto pokračovať aj v budúcom školskom roku, tentokrát pod názvom Školské hry.

A keďže sa vždy snažíme – ako sa vraví – vychytať všetky muchy – aj v ďalšom roku sa Petržalčatá môžu tešiť na nové vychytávky, napríklad aj v podobe zdravšej stravy. Ale o tom zas niekedy inokedy.

Každopádne, naším cieľom je do projektu zapojiť čo najviac detí z 1., ale aj 2. stupňa našich základných škôl. Preto sa už teraz tešíme na všetkých malkáčov i mládežníkov, ktorí sa radi hýbu a chcú si užívať dni plné aktivít i zábavy s kamošmi.

A ktovie? Možno objavíme ďalšie športové talenty, ktoré budú v budúcnosti reprezentovať nielen našu mestskú časť, ale aj našu krajinu.

#petrzalkasportuje

web od 2day