V Petržalke pribudla zelená škôlka

Malkáči z Jankolovej sa priučia záhradkárčeniu i láske k prírode.

Mestská časť Bratislava-Petržalka spravuje 27 materských škôl. Jednou z nich je aj MŠ Jankolova, ktorá sa spoločne s OZ Škôlka Jankolova a našou samosprávou zapojila do grantu Dobrý sused Ekopolis_Slovnaft.

A úspešne, výsledkom je získanie podpory vo výške 1 600 eur na realizáciu projektu s názvom „Zelená škôlka“.

Svojou časťou prispela i naša mestská časť, a tak si naši kolegovia zo škôlky i z referátu životného prostredia vyhrnuli rukávy a pustili sa do práce.

Hlavnou myšlienkou projektu totiž bolo vybudovanie zážitkovej exteriérovej učebne a revitalizácia školského dvora s dôrazom na environmentálnu výchovu najmladších, a to znamená najmä poskytnúť deťom vzdelávacie možnosti a prostredie na rozvoj zodpovednosti voči prírode a jej udržateľnosti.

Zo získaných finančných prostriedkov sa napokon nakúpili bylinky, sadenice, štrk či kompost. Zamestnanci škôlky spolu s členmi občianskeho združenia, rodičmi i malkáčmi pod odborným dohľadom jedného z dodávateľov v areáli školy vlastnoručne vytvorili vyvýšené záhony, kam nasadili napríklad paradajky, reďkovky, pažítku, mätu, šalviu, levanduľu či tymián.

Okrem malých rastliniek pri škôlke pribudli aj dva kríky, pričom malkáči sa budú môcť o zeleň starať aj vďaka novému záhradnému náradiu, rukaviciam, kovovému fúriku či krhle.

ĎAKUJEME všetkým zainteresovaným za snahu i pomoc s organizáciou. Veríme, že projekt „Zelená škôlka“ sa osvedčí a v Petržalčiatkach sa podarí vzbudiť tak lásku k životnému prostrediu, ako aj k svojmu okoliu.

Aby aj ďalšie generácie udržiavali (nielen) Petržalku naďalej zelenú.

#zelenapetrzalka #petrzalkasauci #spoludokazemevela.

*Tento projekt sa uskutočnil vďaka finančnej podpore z programu Dobrý sused Nadácie Ekopolis a spoločnosti SLOVNAFT, a.s.

web od 2day