Letné víkendy v uliciach Petržalky patria čapovaniu chladených nápojov

Samosprávny foodtruck prišiel k obyvateľom už 12-krát. Do konca leta navštívi ešte dve lokality.

Mestská časť Bratislava-Petržalka prišla začiatkom tohtoročnej letnej sezóny s výnimočným nápadom – ísť do ulíc za ľuďmi a ponúknuť im vybrané čapované nápoje za akciové ceny. Spontánna iniciatíva, ktorá nesie názov Osviežte sa s Petržalkou, vznikla po tom, čo samospráve ostali sudy piva a kofoly nazvyš z najväčšieho festivalu Dni Petržalky.

„Rozhodli sme sa spojiť príjemné s užitočným a namiesto toho, aby sme nápoje vrátili dodávateľovi, už niekoľko víkendov ich za dobré ceny prinášame ľuďom do ulíc, ktorí to najmä v týchto horúčavách veľmi oceňujú,“ hovorí starosta Petržalky Ján Hrčka na margo pozitívnej spätnej väzby od návštevníkov.

Dodáva, že postupom času nadobudlo čapovanie z dielne mestskej časti komunitný charakter.

„Tí, ktorí sa prišli občerstviť, si u nás posedeli, zoznámili sa so susedmi, posrandovali, deti sa zahrali. Všetci sa ma pýtajú, kedy prídeme aj na ich ulicu.“

Aj na základe dopytu neskôr pridala samospráva do ponuky nápojov i čapované prosecco.

„Nie je vylúčené, že do budúcna rozšírime sortiment o ďalšie nápoje aj pochutiny a budeme k Petržalčanom cestovať častejšie. Zároveň v tomto roku zbierame cennú spätnú väzbu a okrem doplnenia sociálneho zariadenia pribudnú určite aj ďalšie vylepšenia,“ hovorí o pridanej hodnote podujatia šéf najľudnatejšej samosprávy.

Idú na odbyt

Pilotné podujatie Osviežte sa s Petržalkou odštartovalo začiatkom júla, odvtedy stánok na kolesách navštívil už 11 lokalít naprieč Petržalkou. Išlo pritom o často navštevované miesta, najmä námestia či väčšie ihriská a vnútrobloky, napríklad Nobelovo námestie, Námestie Republiky, ihrisko Fedinova, vnútroblok Gessayova, park v Ovsišti či Humenské námestie.

Zamestnanci petržalskej údržby čapujú vždy v piatky a soboty od 16:00 do 20:00, súčasťou sú aj pivné sety. Veľké pivo vyjde návštevníka na 1,50 eur, veľká kofola a pohár prosecca len 1 euro. Za šesť víkendov padlo k dobru takmer 50 sudov týchto nápojov.

Do konca leta plánuje samospráva pristaviť foodtruck ešte v dvoch lokalitách – v piatok 23. augusta na Mlynarovičovej ulici vedľa detského ihriska a na druhý deň, v sobotu 24. augusta, prídu na rad aj Slnečnice, kde ho záujemcovia o svieže nápoje nájdu za nákupným centrom Slnečnice Market.

Obyvatelia sa o harmonograme čapovania môžu dozvedieť zo sociálnych sietí mestskej časti alebo z plagátov na bránach okolitých bytoviek.

web od 2day