Hurá, hurá, škola volá

Petržalka privítala takmer 1000 prváčikov.

Vo všeobecnosti rozlišujeme dva typy žiakov a žiačok – tých, ktorí sa nevedia dočkať začiatku školského roka a na druhej strane takých, ktorým sa do školy veľmi nechce.

Pochopenie máme pre obe skupiny, no zároveň myslíme i na rodičov, ktorí si dnes 2. septembra po lete konečne vydýchli a prípadne i nejakú tú slzičku vyronili. Predsa len, „malí veľkáči“ nenastupujú do prvého ročníka základných škôl každý deň, všakže.

No nech už je to akokoľvek, v mestskej časti Bratislava-Petržalka dnes opätovne otvorilo svoje brány všetkých 11 základných škôl v jej správe.

Počas prvého školského dňa zasadlo do tých najmenších lavíc až takmer 1 000 prváčikov, pričom najviac – v počte 123 – ich privítali na ZŠ Budatínska. Naopak najmenej prvákov narátali na ZŠ Prokofievova.

V našej samospráve sa tešíme z každého jedného žiaka, pretože, ako sa denno-denne presviedčame, či už na sociálnych sieťach, z médií alebo z iných kanálov – vzdelanie je základom zdravej, úspešnej a rozumne zmýšľajúcej spoločnosti.

Presne takú sa z malých i veľkých žiakov snažia vychovávať i naši skvelí pedagógovia a odborní zamestnanci.

Presvedčiť sa o tom sa vybralo na dve inštitúcie aj naše vedenie. Zatiaľ čo ZŠ Pankúchova 4 navštívila prvá vicestarostka Iveta Jančoková spolu s kolegami z oddelenia školstva Andreou Garanovou a Jurajom Monsbergerom, na ZŠ Tupolevova prišli školský rok 2024/25 otvoriť druhý vicestarosta Ján Karman spolu s odborným zamestnancom oddelenia školstva Michalom Horváthom.

Veríme, že všetkým novým i „skalným“ žiakom sa prvý deň školy páčil a do nového roka vykročili tou pravou nohou.

Aj v mene starostu Jána Hrčku všetkým prajeme veľa pekných zážitkov, množstvo informácií i motivácie pri zvládaní úloh všetkého druhu a našim ne/pedagogickým zamestnancom zase veľa motivácie, kreativity i trpezlivosti pri výchove našej budúcej generácie.

Na záver už len slovami Jána Amosa Komenského dodáme, že v prvom rade, by sa „všetci ľudia mali vzdelávať k ľudskosti“. A na to nezabúdajme.

#petrzalkavzdelava #petrzalkazije

web od 2day