Petržalka požiadala o 1,2 milióna eur vo výzve SIEA

Ak uspeje, nových energetických opatrení sa dočká až 9 škôlok.

V pondelok 19. augusta spustila Slovenská inovačná a energetická agentúra (SIEA) v pôsobnosti Ministerstva hospodárstva (MH) SR prijímanie žiadostí o príspevok na rýchlo realizovateľné energetické opatrenia pre verejné budovy.

Finančný balík celkovo zahŕňal viac než 23,5 milióna eur, pričom o príspevok v minimálnej výške 100 000 eur mohli okrem iných žiadať najmä samosprávy.

V snahe fungovať čo najšetrnejšie a najzelenšie, sa do výzvy zapojila aj mestská časť Bratislava-Petržalka, presnejšie kolegovia z referátu projektového riadenia a referátu investičných činností, ktorí žiadali finančné prostriedky v sume cca 1,2 milióna eur pre 9 materských škôl v správe Petržalky na:

  • výmenu okien a ostatných vonkajších otvorových konštrukcií a zateplenie strechy – 7 žiadostí;
  • výmenu okien a ostatných vonkajších otvorových konštrukcií a modernizáciu vnútorného osvetlenia – 2 žiadosti.

V prípade, že vo výzve uspejeme, opatrenia v budovách budeme musieť realizovať do konca júna 2025. Na výsledky si však musíme počkať ešte približne 2 mesiace. Následne vás budeme, ako vždy, informovať.

Držte nám palce, aby sa nám snahu byť EKO darilo plniť čo najviac a popri tom si pozrite reportáž Slovenskej televízie so starostom Jánom Hrčkom, kde celú situáciu vysvetľuje.

#petrzalkamaka #zelenapetrzalka

web od 2day