Zverenci sa zabávajú hrou, spevom i tvorením

A nuda u nás nemá šancu.

Leto, zdá sa, je za nami, no v našom Stredisku sociálnych služieb Petržalka neklesáme na duchu.

Práve naopak, energiu čerpáme z príjemných spomienok, ktoré v nás vyvolávajú rôzne aktivity, ktorými sme sa s našimi zverencami zabávali počas uplynulých dvoch mesiacov.

Najskôr nás spolu s pani učiteľkou prišli navštíviť žiaci zo ZŠ Félix. Tí spolu so sebou priniesli pútavý program i rôzne tvorivé aktivity pre našich zverencov.

Počas krásnych dní ďalší program prebiehal zväčša vonku na záhrade, kde inštruktorky sociálnej rehabilitácie rozdali pozdravy od detí zo základných škôl, ktoré chceli urobiť našim prijímateľom radosť. Počas veľkých horúčav sa zase obyvatelia venovali kreatívnej činnosti v interiéri, tvorili spolu výrobky, ktorými si stále skrášľujeme naše zariadenia.

U nás však nezaháľame ani počas nepriaznivého počasia. Každé ráno si spolu zacvičíme a zaspievame, precvičujeme si pamäť rôznymi kvízmi či spoločenskou hrou Bingo. Práve tá u nás patrí k tým najobľúbenejším. Rovnako sme si spoločne zaspomínali na staré dobré časy a pozerali v našom „kine“ klasické filmy.

Ako vidieť, kto chce, program si nájde. Základom je byť stále aktívny a myslieť pozitívne. A o to sa v našich pobočkách neustále snažíme. V pochmúrnom počasí obzvlášť.

#petrzalkazije #petrzalkamaka

web od 2day