V areáloch petržalských škôl prebieha kontrola drevín

Bezpečnosť Petržalčiat je pre nás prvoradá.

Od výraznej zmeny počasia ubehlo niekoľko dní a postihnuté oblasti kalamitou sa stále snažia riešiť jej následky.

To, že klesla hladina riek, ani to, že upršané počasie vystriedalo pár slnečných dní, totiž ešte nezaručuje, že je všetko v poriadku a pri našich vychádzkach nemusíme byť obozretní.

Situáciu azda najviac komplikujú dreviny. Petržalskí makači sú preto neustále v teréne a s plným nasadením sa starajú o odstránenie spadnutých, nalomených či inak poškodených stromov a ich konárov. Ešte väčší problém sa ale ukázal pri podmočených drevinách, ktoré ohrozujú bezpečnosť nás všetkých, detí obzvlášť.

Najhoršia situácia je v areáloch našich 11 základných a 27 materských škôl. Kolegovia z referátu životného prostredia robia skutočne všetko, čo je v ich silách a ich odbornému oku neujde žiadna drevina.

Ich fyzická kontrola prebieha postupne a doteraz bola uskutočnená v areáloch 11 vzdelávacích inštitúcií. Konkrétne išlo o MŠ Gessayova 31, MŠ Gessayova 2, MŠ Rovniankova 8, MŠ Fedinova 7, MŠ Ševčenkova 35, ZŠ Černyševského, ZŠ a MŠ Nobelovo námestie, MŠ Lietavská 1, MŠ Bzovícka 6 a MŠ Fialová.

 

Vzhľadom na početnosť drevín v okolí budov to vôbec nie je nízke číslo. Kontrolu treba vykonávať naozaj precízne, veď ide o život a zdravie našich najmenších. A to je pre nás prvoradé. Preto svoj školský areál môžu nateraz využívať len skontrolované objekty.

Vieme, že obmedzené vychádzky malkáčov mnohým rodičom prekážajú. Verte, že ani nás netešia. No čo je prednejšie, vychádzka alebo život? My v tom máme jasno, a preto v objektoch, kde sa kontrola, zatiaľ, neuskutočnila, naďalej platí ZÁKAZ POHYBU až do odvolania.

Zároveň zdôrazňujeme, že žiaden tlak či už na našich kolegov, alebo vedenie škôl celý proces neurýchli. Skôr naopak. Vopred preto ĎAKUJEME za pochopenie, strpenie, ale aj za to, že vám na bezpečnosti všetkých obyvateľov zeleného sídliska spolu s nami záleží.

#petrzalkamaka

web od 2day