Pozrite si 17. diel Petržalského kompasu

Zorientujte sa v novinkách na našom zelenom sídlisku.

Petržalský kompas – reláciu z dielne Miestneho úradu Petržalka – už všetci dobre poznáte. Tipujeme preto, že ste sa určite nevedeli dočkať nového dielu, ktorý zosumarizuje najnovšie udalosti z najväčšej samosprávy na Slovensku.

Máme pre vás dobrú správu, dočkali ste sa.

V najnovšej časti Petržalského kompasu sa okrem iného dozviete aj mená ôsmich ocenených v ankete Osobnosť Petržalky 2024.

Slávnostný galavečer sa za účasti starostu Jána Hrčku a vicestarostov Ivety Jančokovej a Jána Karmana konal 20. septembra a naozaj stál za to. Presvedčte sa v úvodnej reportáži.

Všetci dobre vieme, že udržiavať tradície má svoj zmysel. K jednej z nich sa v spolupráci s partnermi vrátila i naša samospráva, pretože obnovili bezplatné plavecké kurzy pre žiakov petržalských základných škôl.

Že nám na zdravom životnom štýle našej budúcej generácie skutočne záleží, potvrdil i Michal Horváth z oddelenia školstva.

V jednej z reportáží sme zdokumentovali vyčíňanie počasia, ktoré počas jedného septembrového víkendu spôsobilo na Slovensku kalamitný stav. Ako dopadla Petržalka, prezradia Štefan Koči z Hasičského a záchranného zboru a Milan Gálik z petržalskej údržby.

Vynechať nemôžeme ani PETRŽALSKÝ SENIORFEST, ktorý pri príležitosti Mesiaca úcty k starším už tradične odštartoval 1. októbra. Na čo všetko sa môžu naši skôr narodení obyvatelia a obyvateľky tešiť, prezradila Barbora Šaling Légenyová z referátu kultúry. Celý program nájdete na webe PETRZALKA.sk/seniorfest.

Záver Petržalského kompasu bude opäť patriť krátkym, takzvaným servisným správam, ktoré skrátka nesmiete prehliadnuť. V nich sa napríklad dozviete, kde a kedy budete môcť využiť naše veľkokapacitné kontajnery, alebo, ako prihlásiť svoje deti na blížiaci sa HELLOWEEN AQUA CAMP.

Prajeme vám príjemné sledovanie a ak máte nejaké návrhy na zlepšenie, dajte nám o nich vedieť na podnety@petrzalka.sk. ĎAKUJEME.

#petrzalskykompas

web od 2day