Učiteľky z MŠ Iľjušinova uspeli v európskej súťaži eTwinning

Srdečne blahoželáme.

Platforma e-Twinning je najväčšia komunita škôl v Európe, ktorá tvorí online priestor pre učiteľov a školských zamestnancov pre spoluprácu a vývoj národných i medzinárodných projektov.

Je budovaná Európskou komisiou od roku 2005 a vďaka nej môžu učitelia i žiaci rozvíjať spoluprácu naprieč Európou, pričom jej dôležitou súčasťou je vzdelávanie učiteľov.

Národná podporná organizácia pre túto platformu na Slovensku má pracovisko na Žilinskej univerzite a do spolupráce sa aktívne zapájajú aj základné a materské školy v správe Mestskej časti Bratislava-Petržalka.

Sme veľmi radi, že pracovitosť a kreativita petržalských pedagógov sa naozaj vypláca. Len nedávno nás totiž veľmi potešili učiteľky z Materskej školy Iľjušinova 1, ktoré získali 1. miesto v eTwinning European Prize 2024 v kategórii materských škôl za svoj medzinárodný inkluzívny vzdelávací projekt The Sense of Rainbow Colours.

Reč je o pani učiteľkách Michaele Rumankovej a Božene Beníkovej. Obe dámy si cenu prebrali 26. septembra v Bruseli na výročnej konferencii.

Gro tohto projektu boli farby, hry a experimentovanie s farbami. Ako vysvetlila zakladateľka projektu a učiteľka špeciálnej triedy pani Rumanková, „sedem farieb dúhy deti vnímali a cítili všetkými zmyslami, zrakom, hmatom, sluchom, čuchom aj chuťou. Deti farby vnímali a poznávali cez senzorické aktivity“.

Aj cez pomenovanie, kategorizovanie farieb či tvorenie príbehov tak projekt deťom priniesol zábavu, poznanie, inovácie, zážitky a najmä inkluzívnu spoluprácu detí s poruchami autistického spektra a iným znevýhodnením, a to až v piatich materských školách.

„Jedinečnosťou projektu bola interdisciplinarita a prelínanie jednotlivých oblastí kurikula od umenia po vedu,“ vyzdvihla Rumanková.

Pani učiteľkám aj touto cestou v mene Miestneho úradu Petržalka i všetkých obyvateľov zeleného sídliska k oceneniu srdečne blahoželáme a držíme im palce v dosahovaní ďalších úspechov.  Veríme, že sa stanú skvelou inšpiráciou aj pre ďalších zamestnancov, ktorí majú nápady, len možno doteraz nenabrali odvahu na ich realizáciu.

#petrzalkazije #petrzalkasauci

web od 2day