Petržalka pomáha ľuďom v núdzi

Skúste to aj vy a pridajte sa k dobrovoľníkom.

Mestská časť Bratislava-Petržalka prevádzkuje sociálnu výdajňu pre obyvateľov v ťažkej životnej situácii, rodiny s deťmi v kríze a obyvateľov v seniorskom veku, ktorým touto formou prispieva k zlepšeniu životnej situácie.

Celoročne je k dispozícii sociálna výdajňa na Rovniankovej 12. V jej priestoroch majú prijímatelia sociálnej služby prístup k trvanlivým potravinám, k zelenine a ovociu, drogistickému tovaru a inému spotrebnému tovaru v súlade so schválenými pravidlami.

Ak potrebujete jej služby využiť aj vy, pred prvou návštevou je potrebné osobne zájsť na referát sociálnych vecí v budove Centra Technopol, kde prebehne s pracovníkmi oddelenia rozhovor, v akej situácii sa nachádzate, následne sa vyhodnotí a dohodne možnosť pomoci.

Takisto budete usmernení o spôsobe podania Žiadosti o sociálnu výpomoc. Buďte bez obáv, naše kolegyne a kolegovia vám so všetkým veľmi radi a ochotne poradia i pomôžu.

Sociálna výdajňa na Rovniankovej je otvorená počas pracovných dní v pondelok a piatok od 11:00 do 13:00 alebo v utorok – štvrtok vždy od 10:30 do 12:30.

Celoročnú výdajňu teplej stravy a nápojov zase nájdete na Haanovej. Nachádza sa v odovzdávacej stanici tepla (kotolni) neďaleko Kaplnky sv. kríža v Starohájskom lesíku a k dispozícii je nielen ľuďom bez domova celoročne každý pondelok od 18:00 do 19:00.

Projekt vznikol v spolupráci s neziskovou organizáciou Doma u Kapucínov, pričom funguje i korektná spolupráca s kolegami z Mestská polícia. Ak chcete ruku k dielu pridať aj vy a nezištne tak pomáhať tým, ktorí to naozaj potrebujú, nahláste sa ako dobrovoľník/čka na adrese socialne@petrzalka.sk.

Počas chladných mesiacov od 15. novembra 2024 do 28. februára 2025 bude obyvateľom zeleného sídliska (či už so strechou nad hlavou alebo bez) k dispozícii výdaj teplých nápojov, ako sú káva a čaj, prípadne občas nejaká drobnosť na zahryznutie.

Prvým miestom pre výdaj je bočná terasa Dom kultúry Zrkadlový háj na Rovniankovej ulici, a to v utorok od 10:00 – 12:00. Druhou prevádzkou je už spomínaná Haanova – vo štvrtok v čase od 10:00 do 12:00. V prípade neštandardných poveternostných podmienok môže byť samotný výdaj zrušený.

VIAC INFO nájdete na webe PETRZALKA.sk/vydajna a TU. ĎAKUJEME, že vám ľudia s neľahkým osudom nie sú ľahostajní a šírite túto správu ďalej. Veď nikdy nevieme, kedy pomocnú ruku budeme potrebovať práve my.

#petrzalkapomaha

web od 2day