Charitatívno – športové podujatie „5km Spomienkový Beh/Chôdza“ už túto sobotu

V sobotu dňa 25. septembra 2021 o 15:00 sa v Bratislave uskutoční 8. ročník charitatívno – športového podujatia – „5km Spomienkový Beh/Chôdza“ na počesť tých mužov a žien v uniforme, ktorí stratili to najcennejšie pri službe verejnosti, vlastný život.

Podujatie je bezplatné a určené pre širokú verejnosť, pre deti bude k dispozícii aj streľba zo vzduchoviek pod odborným vedením bývalého profesionálneho policajného snipera.

Aj 8. ročník behu organizuje v spolupráci s partermi občianske združenie INNITOR. Účelom tohto charitatívno-športové podujatia je uctenia si pamiatky príslušníkov právo presadzujúcich zložiek (Polícia, Mestská polícia, Zbor väzenskej a justičnej stráže, Finančná správa, Vojenská polícia ), ktorí pri výkone služby prišli o život.

Beh sa tradične začína pri Múzeu petržalského opevnenia na Viedenskej ceste v Petržalke (kúsok od rakúskych hraníc, v lokalite je bezproblémové parkovanie), registrácia sa začína od 14:00. o 15:00 sa začne samotný beh. Registrácia prebehne priamo na mieste, účasť sa dá potvrdiť aj na FB stránke organizátora TU.

Toto podujatie je určené naozaj pre všetkých, či už jednotlivcov, ako aj rodiny s deťmi,  príjemnú, 5 km dlhú trasu je možné absolvovať behom, krokom, na bicykli, s kočíkom, vítaní sú samozrejme aj účastníci so psíkmi.

Pre deti bude tento rok v spolupráci s mobilným športovo-streleckým krúžkom Lynx Diabolka pripravená beseda a streľba zo vzduchoviek pod vedením bývalého profesionálneho snipera z Útvaru osobitného určenia (OSU). Deti si budú môcť po odborným vedením zastrieľať a taktiež pozrieť ukážky výstroje.

Toto podujatie je bez vstupného, dobrovoľný príspevok bude požitý na podporu činnosti OZ INNITOR a pokračovanie v tradícii spomienkových podujatí.

Podujatie bude prebiehať v súlade s aktuálne platnými hygienickými opatreniami,  trať nie je potrebné absolvovať v rúškach.

Kontakt na organizátorov:

Tel: +421 918 897 531

Email: info@innitor.sk

Informácie o mieste konania nájdete na webom sídle partnera podujatia.

web od 2day