Krajšia Znievska, ihriská i petržalské ulice. Štartuje tiež štvrtá fáza kosby

Pracovníci nášho oddelenia správy verejných priestranstiev nezaháľajú.

Do správy mestskej časti bola v úvode septembra z rúk hlavného mesta zverená budova bývalej MŠ na Znievskej 26. Naši kolegovia z referátu správy verejných priestranstiev sa okamžite pustili do úvodných skrášľovacích prác. Po konzultácii s oddelením životného prostredia prebieha aktuálne výrub označených drevín. Po vypracovaní statických posudkov a kompletnej úprave areálu budú preverované ďalšie investičné možnosti využitia tejto budovy.

Naši pilčíci vykonávajú výchovné a bezpečnostné orezy na verejných detských ihriskách v správe mestskej časti. Keďže poškodené dreviny a padajúce konáre predstavovali nebezpečenstvo zranenia, vykonané boli nevyhnutné orezy s cieľom ochrániť najmenších Petržalčanov a ich rodičov. Samozrejme, aj v tomto prípade po konzultácii s našimi kolegami z oddelenia životného prostredia.

V novom šate sú po zásahu kolegov aj viaceré petržalské terasy a ulice. Príkladom sú Mlynarovičova a Pečnianska ulica, ale tiež okolie Námestia hraničiarov, Osuskéko či Furdekovej. V Petržalke sa opätovne rozozvučia aj zvuky kosačiek. Ak to počasie dovolí, štvrtá fáza našej tohtoročnej kosby odštartovala už dnes, teda v pondelok 27. septembra. 

Pri starostlivosti o verejné priestranstvá a budovy nám veľmi pomáhajú i podnety od vás, obyvateľov a návštevníkov Petržalky, ktoré nám môžete aj ďalej posielať na e-mail podnety@petrzalka.sk či cez mobilné aplikácie WhatsApp a Messenger. Vopred vám ĎAKUJEME, že sa staráte spolu s nami. Viac informácií nájdete na PETRZALKA.sk/udrzba.

web od 2day