Starosta otvoril 10. Jesenný hendikep

Ján Hrčka sa v úvodných slovách poďakoval organizátorom za dlhoročnú spoluprácu.

Milí fanúšikovia dostihov, vážení pretekári,

od vypuknutia pandémie sme sa všetci tešili na obdobie, kedy sa naša obľúbená Dostižka opäť rozozvučí pod kopytami koní a burácaním fanúšikov z tribún. Preto som nesmierne rád, že aj napriek nútenej odstávke sa petržalské Závodisko vrátilo na scénu vo veľkom štýle s množstvom tradičných športových a spoločenských podujatí, ktoré sa rokmi stali neodmysliteľnou súčasťou našej mestskej časti – najväčšieho slovenského sídliska.

Ako starosta Petržalky úprimne oceňujem snahu i prácu ľudí, ktorí sa o Dostihovú dráhu a jej areál starajú. Je to najmä ich zásluha, že tohtoročná sezóna odštartovala bez väčších komplikácií a Petržalčanom, Bratislavčanom, ako aj širokej verejnosti, dokonca spoza hraníc Slovenska, znova predstavila významné podujatia na čele s TURF-GALA, Veľkou jarnou cenou či Slovenským derby.

Teraz, počas prvej októbrovej nedele, však už na nás čaká jubilejný 10. ročník rovinových dostihov, ktoré poznáme pod názvom Jesenný hendikep. A práve na ne by som Vás chcel v mene organizátorov zo štátneho podniku Závodisko a v mene našej Petržalky srdečne pozvať.

Navyše, aj v týchto komplikovaných časoch platí, že okrem pretekov je priestranný a zelený areál petržalskej Dostihovej dráhy atraktívny tiež pri organizovaní kultúrnych podujatí, firemných stretnutí, medzinárodných výstav či hasičských a iných súťaží.

Nehovoriac o pomoci a zázemí, ktoré nám v uplynulom roku poskytol pri bezplatnom antigénovom testovaní na ochorenie COVID-19 z dielne našej mestskej časti.

O to viac ma teší vzájomná spolupráca, vďaka ktorej funguje aj najväčšie a najobľúbenejšie podujatie v našej samospráve – Dni Petržalky. I v tomto roku sme sa tak mohli v areáli Závodiska, len pred pár týždňami, opäť spoločne stretnúť v hojnom počte, za čo jeho majiteľom a prevádzkovateľom rovnako patrí veľká vďaka obyvateľov a návštevníkov našej Petržalky.

Na záver dodám, že nabitý a zaujímavý dostihový program roka 2021 na Závodisku  Jesenným hendikepom nekončí. V tejto sezóne budete môcť povzbudiť svojich favoritov aj na Karpatskej cene či Veľkej októbrovej cene, na ktoré Vás takisto srdečne pozývam.

Ďakujem za Vašu podporu športu i dostihov v našej mestskej časti, všetkým pretekárom držím palce a verím, že si spolu na petržalskej Dostižke užijeme ešte množstvo skvelých a príjemných chvíľ.

Ján Hrčka
starosta mestskej časti Bratislava-Petržalka

web od 2day