Zbierka na kolesách proti rakovine pokračuje

Podporme spoločne dobrú vec.

Nie každý má to šťastie byť zdravý po celý život. Sú, žiaľ, medzi nami takí, ktorí bojujú asi s jedným z najznámejších a zároveň najzákernejších ochorení. Týmto ľuďom treba podať pomocnú ruku. Nielen preto, že by sa to tak malo robiť, ale preto, že nikdy nevieme, kedy to budeme práve my, ktorí tú pomoc budú reálne potrebovať.

História finančnej zbierky nakolesach.sk sa píše od roku 2003. Vtedy nad ňou prebral záštitu paralympijský víťaz v cyklistickom šprinte a onkologický pacient Radovan Kaufman. Práve on vystihol skutočnú podstatu zbierky. „Aby sa uľahčil život ľuďom trpiacim na rakovinu, musí sa niečo pohnúť, je tam potrebná tá dynamika, ktorú práve kolesá vedia zabezpečiť,“ povedal vo svojom príhovore.

Rado, žiaľ, tejto zákernej chorobe podľahol.  Zbierka nesúca jeho myšlienky tu zostala. Cieľom tej tohtoročnej je zakúpenie žltého lasera v cene 30000 € na cielenú izoláciu nádorových buniek pacientov. Pôjde o nadstavbové rozšírenie výkonného prietokového cytometra, dôležitého prístroja, ktorý pomáha pri rozpoznaní a charakterizácii nádorových buniek v rôznych typoch krvných nádorov, zlepšuje diagnostiku a tým aj liečbu pacienta. V súčasnosti je na účte 10-tisíc EUR. Pomôžte, prosíme, vyzbierať aj zvyšnú sumu.

Číslo zbierkového účtu:  SK96 0200 0000 0024 3484 2458
Do poznámky môžete napísať meno darcu (nie je to podmienka).
Zbierka potrvá do 20. decembra 2021.

ĎAKUJEME, že pomáhate tým, ktorí to naozaj potrebujú.

web od 2day