Ďakujeme. Spoločne sme našli dobrovoľníkov pre štúdiu protilátok proti koronavírusu

ONLINE registrácia uzatvorená. Približne 250 nezaočkovaných si bezplatne otestujte, ako sú na tom s protilátkami proti ochoreniu COVID-19.

—– AKTUALIZÁCIA (štvrtok 4. novembra 2021)

Ešte raz veľmi pekne ďakujeme za záujem i pomoc. Online registrácia bola vo štvrtok 4. novembra o 08:00 uzatvorená. Ak ste ju vyplnili, potvrdzujúci e-mail obdržíte najneskôr v daný deň do 11:00. Následne sa do 17:45 vidíme v areáli našej bývalej MOM Hrobákova 5. Spolu sa nám podarilo získať ďalších 19 nezaočkovaných dobrovoľníkov aj v nie úplne obsadenej kategórii 60 a viac rokov. Ak ste online registráciu nestihli, no chcete patriť medzi nich, priatelia z Ústavu epidemiológie Lekárskej fakulty Univerzity Komenského by mali mať k dispozícii ešte pár voľných miest aj bez registrácie.

Ak ste teda nezaočkovaní a patríte do vekových kategórií 18 až 39 alebo 60 a viac rokov, neváhajte sa vo štvrtok 4. novembra od 11:00 do 17:45 zastaviť na našej MOM Hrobákova 5 aj osobne.

—– AKTUALIZÁCIA (streda 3. novembra 2021)

Za menej ako 24 hodín sa nám prihlásilo 210 dobrovoľníkov, za čo vám veľmi pekne ĎAKUJEME. Ste skvelí a v priebehu stredy 3. novembra obdržíte e-mail s termínom a bližšími informáciami.

Každopádne, stále nám chýba posledných približne 30 až 35 dobrovoľníkov v kategórii 60 A VIAC ROKOV. Ak môžete, neváhajte prihlásiť vaše babky, dedkov, starkých a starké, formulár nižšie bol upravený už iba pre nich. Okrem podpory dobrej veci si takto overia, ako sú na tom s protilátkami, či by nebolo vhodné predsa len zvážiť očkovanie, alebo či majú radšej počkať. Vopred vám opäť ĎAKUJEME.

—– PÔVODNÝ TEXT (utorok 2. novembra 2021)

Stále patríte k nezaočkovanej skupine obyvateľov? Ak áno, prosíme, pomôžte dobrej veci a staňte sa súčasťou výskumu, ktorý môže veľa zmeniť.

Ústav epidemiológie Lekárskej fakulty Univerzity Komenského na základe zadania Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky organizuje anonymizovanú štúdiu, ktorej cieľom je zistiť prítomnosť a hladinu protilátok vytvorených voči vírusu SARS-CoV-2 u tých nezaočkovaných z nás. Výsledok výskumu má pomôcť odhadnúť stav imúnnosti nezaočkovaných obyvateľov vybraných regiónov Slovenska – vrátane našej Petržalky – voči ochoreniu Covid-19.

ZÁUJEMCOVIA MUSIA SPĹŇAŤ TIETO PODMIENKY:

  • trvalé bydlisko v mestskej časti Bratislava–Petržalka;
  • vek 12 a viac rokov;
  • stále nezaočkovaný/á proti ochoreniu Covid-19;
  • súhlas so zaradením do štúdie, ktorý v prípade maloletého účastníka (12-17 rokov) priamo na mieste podpisuje jeho zákonný zástupca.

Zber vzoriek krvi sa uskutoční už tento štvrtok 4. novembra v budove bývalej materskej školy a našej MOM na Hrobákovej 5 v čase od 11:00 do 17:45. A nezabudnite, kapacita počtu dobrovoľníkov v rôznych vekových skupinách je limitovaná, preto sa v prípade záujmu poponáhľajte a vyplňte náš registračný formulár čím skôr, stačí kliknúť TU.

Ďakujeme, že vám záleží na zdraví nás všetkých. #zdravapetrzalka

web od 2day