Pozor na dočasné obmedzenia pri výstavbe električkovej trate

Asi ste už zaznamenali, že Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy v zastúpení víťazného zhotoviteľa – Združenia NS MHD Petržalka – zahájil výstavbu očakávaného úseku električkovej trate z druhého brehu Dunaja do našej Petržalky.

Debata o jej trase trvala roky a miestami bola poriadne búrlivá. Aj preto sme veľmi radi, že sa časť projektu od súčasnej zastávky Jungmannova až po plánovanú konečnú Janíkov dvor postupne blíži do finále.

Na čo sa teda môžeme tešiť už teraz:

  • dlhšiu električkovú trať naprieč Petržalkou,
  • 7 úplne nových zastávok,
  • rekonštrukciu 490 metrov existujúcej trate od Bosákovej po Jungmannovu,
  • 9 moderných križovatiek riadených dopravnou signalizáciou,
  • vybudovanie 4 úplne nových mostných objektov pre chodcov a cyklistov,
  • 6 kilometrov novej cyklotrasy pozdĺž celej trate.

 

Ako to však býva, každá výstavba prináša i obmedzenia. Už tento týždeň kolegovia z magistrátu začali s potrebným výrubom stromov a náletových drevín v okolí novej trate. Úvodné práce odštartovali i na lúke pri Námestí Jána Pavla II., kde aktuálne v súlade so stavebným povolením prebieha príprava podložia pre dočasnú kanceláriu, z ktorej sa budú práce na projekte riadiť.

Počas úprav okolitých cestných komunikácií zase pribudnú viaceré dopravné obmedzenia a na všetky dočasné komplikácie sa vás v spolupráci s kolegami z magistrátu pokúsime včas upozorniť. Plánovaný termín dokončenia stavebných prác sa odhaduje na koniec roka 2023. Dovtedy vás prosíme o zvýšenú opatrnosť, dávku trpezlivosti i spoluprácu.

Viac informácií o celom projekte nájdete už čoskoro na webe  www.PETRZALSKAELEKTRICKA.sk. Vopred vám v mene našich partnerov ďakujeme.

 

Foto: Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy ©

web od 2day