Petržalka je na zimu pripravená

Sniežik sa nám chumelí, zimička už prišla, petržalské ulice taktiež neobišla. No chlapi naši nelenili, na zimu sa pripravili…

… a o cesty i chodníky sa riadne postarali! Aj tak u nás vyzerali uplynulé týždne a veríme, že tie ďalšie vyzerať budú. Veď naši pracovití kolegovia z oddelenia správy verejných priestranstiev sa na tohtoročný príchod pani zimy vopred a dôkladne nachystali, aby sa s okamžitým nasadením mohli postarať o bezpečnosť všetkých obyvateľov i návštevníkov Petržalky. Ako? Viac než 130 zamestnancov, 34 veľkých strojov a 600 ton posypovej soli.

 

Na odstraňovanie snehovej nádielky z petržalských komunikácií budú okrem toho používať starú dobrú klasiku – vedrá, lopaty i vozíky na štrk a soľ. Ich veľkým pomocníkom sú aj takzvané valníky (áno, to sú tie s tou vlečkou). V teréne ich bude nasadených deväť, pričom najväčším lokalitám Lúky, Dvory a Háje poslúžia naraz až po dve vozidlá. Ich obsluha sa bude starať o bezpečnosť ciest III. a IV. triedy, chodníkov, nadjazdov, terás, okolia materských a základných škôl a ďalšieho verejného priestranstva.

 

 

A ako minulý rok, aj túto zimu máme k dispozícii naše horúce kontakty na zimnú údržbu. Podnety nám môžete hlásiť na  zimnaudrzba@petrzalka.sk, 0947 487 487 alebo nám napíšte cez obľúbené mobilné aplikácie WhatsApp a Messenger. Ak to bude čo i len trochu možné, pokúsime sa o čo najrýchlejší zásah priamo v teréne. VIAC INFO!

Vopred ďakujeme za spoluprácu a aby toho nebolo málo… Ak chcete priložiť ruku k dielu a našu zimnú údržbu ešte viac skvalitniť, zástupcom vašich bytových priestorov odkážte, že im radi, ochotne a najmä bezplatne poskytneme posypovú soľ určenú na údržbu chodníkov vo vašom okolí.

S prvým väčším snežením si kolegovia z našej nočnej služby z 30. novembra na 1. decembra poradili na výbornú. Za ich skvelú prácu im aj vo vašom mene ďakujeme a vám prajeme naozaj príjemné a pokojné zimné obdobie bez nehôd, kolízií či zlomenín.

#petrzalkamaka

web od 2day