Reportáž: Malí Ukrajinci majú strach, potrebujú pomoc

A Petržalka nezaháľa. 

Už vyše tri týždne s hrôzou sledujeme ako ruský režim agresívne útočí na nevinné ukrajinské osudy. Pred vojnou ušli už viac než tri milióny ľudí, pričom slovenské hranice prekročilo takmer 230-tisíc z nich.

Mnohí našli pomoc aj v Petržalke. V našej reportáži sme pátrali po stopách ľudskosti a súcitu s aktuálnou situáciou utečencov z Ukrajiny v najľudnatejšej mestskej časti. Vyspovedali sme v nej riaditeľku Kultúrnych zariadení Petržalky Moniku Korenčiovú, ktorá nám ozrejmila pozadie jednej z najväčších humanitárnych zbierok na Slovensku a ich budúcich plánoch.

Navštívili sme tiež centrum pre ukrajinské deti na Vlasteneckom námestí Mixiland detský svet Bratislava. Od vychovávateľky Hany Závodnej sme sa dozvedeli o tom, ako toto centrum funguje, ale aj to, akými strasťami si detičky museli prejsť.

 

 

Tieto dve aktivity sú iba zlomkom masívnej pomoci, ktorú v Petržalke organizujú tak jednotlivci, ako aj rôzne inštitúcie. Preto ĎAKUJEME za každý prejav solidarity všetkým, ktorým osud našich východných susedov nie je ľahostajný.

#petrzalkapreukrajinu #petrzalkapomaha

web od 2day