Petržalské inštitúcie pomáhajú Ukrajine

Napríklad aj formou bezplatných športových a umeleckých kurzov pre deti.

Ruská invázia na Ukrajine trvá už 27. deň a väčšina Slovenska robí všetko, čo je v jej silách, aby utečencom pomohla. Zisťujeme však, že deky a jedlo nie vždy stačia. Vynorili sa aj iné problémy, ktoré však tiež dokážeme spolu riešiť.

Medzi tie hlavné patrí napríklad aj to, kam ukrajinské mamičky dajú svoje deti, zatiaľ čo ony hľadajú zamestnanie alebo už pracujú. Uvedomujú si to aj petržalské športové či umelecké kluby.

Rozvíjať kreatívne myšlienky, pohybové nadanie, ale aj pomôcť zabudnúť na hrôzy vojny, sa preto malým Ukrajincom rozhodli originálnymi spôsobmi. Napríklad ukrajinským deťom i rodičom ponúkajú bezplatné kurzy, či dokonca prácu.

V Petržalke takto napríklad pomáha BENETIM, ktorý bezplatne trénuje ukrajinské deti v športových kurzoch Športmaniak, Parkour a Gymnastika každý deň popoludní. Kurzy realizujú na základných školách v rámci Petržalky, jeden až dvakrát do týždňa.

Záujemcovia o kurzy do júna 2022 môžu využiť e-mail benitim@benitim.sk alebo tel. číslo +421 945 505 652. Komunikácia je možná v slovenskom, anglickom i ruskom jazyku. Pozor, ponuka je kapacitne obmedzená a do každého kurzu budú prijaté maximálne tri deti. VIAC INFO na webe www.BENETIM.sk.

Ďalšou inštitúciou, ktorá s radosťou a najmä zadarmo prijíma ukrajinské deti, je Umelecké štúdio MÚZA Bratislava. Začiatočníci i pokročilí vo veku 4 až 16 rokov majú možnosť rozvíjať svoj talent na hodinách tanca, spevu, hry na klavíri, ale i baletu v oblasti jazz dance.

Štúdio Múza so sídlom na Tupolevovej 7/a zase ponúka záujemcom i kurzy slovenčiny a všetkým ukrajinským lektorom tanca, ktorí chcú pokračovať vo svojej práci na Slovensku, zase voľné pracovné miesta. V prípade záujmu sa hlásiť na muzabratislava@gmail.com alebo 0903 474 426. VIAC INFO TU bit.ly/muza_studio.

ĎAKUJEME petržalským partnerom a rovnako všetkým vám, ktorí ste ukázali ľudskosť a našim ukrajinským priateľom nezištne pomáhate. Budeme radi ak správy o možných formách petržalskej pomoci budete šíriť aj ďalej.

#petrzalkapreukrajinu #petrzalkapomaha

web od 2day