Deti z Petržalky šport zbožňujú

Dokazuje to aj úspešný turnaj v minihádzanej a veľký úspech mladých karatistov.

V sobotu 19. marca usporiadal Klub ŠKP Bratislava turnaj minihádzanej medzi klubmi Bratislavského samosprávneho kraja a základnými školami.

A turnaj to nebol len tak hocijaký. Jeho účasťou sa malí súťažiaci zapojili do projektu Športom za duševné zdravie detí.

V rámci turnaja sa odohralo 98 zápasov v 4 kategóriách. Turnaja sa zúčastnilo 330 detí vo veku od 6 do 11 rokov. Okrem ostatných mestských častí sa do turnaja zapojili aj deti z petržalských škôl na Gercenovej a Záporožskej ulici.

Petržalka má množstvo športových talentov, o čom svedčí aj skvelý výsledok mladých karatistov Športovej školy karate, ktorí sa zúčastnili jubilejného 30. ročníka Veľkej ceny Chorvátska.

So ziskom 15 medailí (3-6-7) sa bezkonkurenčne stali najúspešnejším slovenským klubom na turnaji. Zaujal predovšetkým člen Narodného športového centra Roman Hrčka, ktorý v kategórii KATA muži U21 zvíťazil v konkurencii 29 reprezentantov z 21 klubov a 9 krajín.

V mene Miestneho úradu Petržalka všetkým víťazom srdečne blahoželáme a aj v ďalších bojoch prajeme veľa úspechov. Takisto ĎAKUJEME všetkým, ktorí sa starajú o zdravie našich detí v podobe športových podujatí.

#petrzalkasportuje

web od 2day