Vedeli ste, že za výtlky na cestách môžu aj upchaté kanále?

V Petržalke niektoré čistíme prvýkrát po dvadsiatich rokoch.

Do správy mestskej časti Bratislava-Petržalka spadá aj väčšina ciest III. a IV. triedy. Aj svojimi podnetmi nás opakovane upozorňujete na ich často neblahý stav pripomínajúci v horšom prípade tankodrom, v lepšom zaplátaný obrus.

Jednou z hlavných príčin množstva výtlkov nielen na slovenských vozovkách je aj stojaca voda, ktorá neodteká do kanalizácie, ale podmýva ich povrchy a podložia, prípadne pri zmrznutí počas zimy doslova demontuje ich asfalt nespočetnými prasklinami, ktoré sa menia na obrovské diery.

Naši makači z oddelenia správy verejných priestranstiev Miestneho úradu Petržalka začali ešte na jeseň minulého roka s ďalším projektom, tentokrát s názvom VEĽKÉ ČISTENIE KANALIZAČNÝCH VPUSTÍ. V množstve prípadov je to priam šokujúci proces, pretože niektoré petržalské dažďové odtoky ciest neboli čistené desaťročia.

Ak ste ani vy ešte nevideli namiesto odtokových rúr čierny „betón“ vytvorený z rokmi usadených nánosov, najväčšie úlovky z našej doterajšej práce nájdete aj v príbehoch na našich sociálnych sieťach.

Kolegovia z petržalskej údržby zároveň kvôli bezpečnosti vymieňajú poškodené, alebo nahrádzajú odcudzené poklopy a žľaby kanálov v správe či majetku našej samosprávy. A v neposlednom rade sa postupne púšťajú aj do čoraz väčšieho množstva opráv samotných výtlkov, ktoré boli bez týchto dôležitých prác pod povrchom často neefektívne. Ale o tom už niekedy nabudúce.

Ak teda v najbližších dňoch stretnete našich chlapov makať priamo v teréne doslova s hlavami v kanáloch, vopred sa vám ospravedlňujeme za dočasné dopravné obmedzenia a ĎAKUJEME za strpenie.

Zároveň ĎAKUJEME našim pracovitým a ochotným zamestnancom za to, že Petržalka bude opäť o čosi krajším a bezpečnejším miestom pre život nás všetkých.

#petrzalkamaka

web od 2day