Aj petržalskí bežci driapali asfalt bratislavského maratónu 2022

Prvýkrát s televíznym prenosom i účasťou našich seniorov.

Uplynulý víkend sa niesol aj v znamení už 17. ročníka ČSOB Bratislava Marathon, ktorý vyvrcholil v uliciach Bratislavy vrátane našej mestskej časti v nedeľu 3. apríla a prvýkrát aj pod drobnohľadom televíznych kamier JOJ ŠPORT.

Organizátori k bohatému programu a zaujímavým trasám nakoniec v nedeľu pribalili aj krásne slnečné počasie. V cieli sa teda netrpezlivo čakalo už len na výborné výsledky viac ako 6104 registrovaných bežcov.

Aj napriek pretrvávajúcej pandémii pásku v cieľovej rovinke v rôznych kategóriách pretrhlo až 4799 z nich a o cenné kovy a ešte cennejšie zážitky zabojovali aj naše samosprávne tímy. Premiérovo i ten 16-členný seniorský, trojčlenný minimaratónsky a už tradične aj štvorčlenné polmaratónske štafety zložené z vašich volených zástupcov, úradníkov miestneho úradu či jeho organizácií.

 

 

Práve dve z našich štyroch štafiet sa postarali o najväčšiu drámu na hlavnej trati, keďže sa rozdiel medzi časom prvého a druhého družstva v nervy drásaujúcom finiši medzi predsedníčkou Petržalský mládežnícky parlament Broňou Kováčikovou a Mišom Hullom z referátu správy miestneho majetku zastavil na neuveriteľných 16 sekundách. Najlepší čas 2h 5m 44s tak zaznamenali naši PETRŽALSKÍ MACHRI. Už teraz sa tak tešíme na ďalší ročník i odvetu.

Nielen makačom, ktorí hájili naše petržalské farby priamo na mieste zablahoželal aj náš starosta Ján Hrčka. My sa touto formou pripájame a organizátorom, partnerom aj všetkým účastníkom ešte raz ĎAKUJEME za ďalší skvelý víkend v znamení pohybu.

#petrzalkamaka #petrzalkazije

web od 2day