Výstavba električkovej trate si vyžaduje ďalší výrub

Práce začnú 7. apríla.

Výstavba predĺženej trate petržalskej električky si od jej začiatku, bohužiaľ, vyžaduje aj výrub stromov vo vybraných lokalitách. Inak tomu nebude ani v nasledujúcich dňoch.

V súvislosti s výstavbou nosného systému MHD a jej druhej časti je od štvrtka 7. apríla naplánovaný ďalší výrub drevín.

O našu zeleň ale nemusíte mať obavy. Opätovne vás ubezpečujeme, že zelená Petržalka je pre našu mestskú časť i kolegov z bratislavského magistrátu, ktorí predĺženie petržalskej električky realizujú, prioritou a žiadny výrub zdravých stromov nikoho neteší.

Aj v tomto prípade však ide o nevyhnutnú podmienku, bez ktorej by nová električková trať vzniknúť nemohla. Namiesto nich však v rámci tejto výstavby mesto vysadí viac ako 1500 nových stromov.

Zároveň s radosťou oznamujeme, že naši kolegovia začali aj so stavbou základov najdlhšieho mosta pre električku, ktorý povedie cez Chorvátske rameno. Priebeh prác si môžete pozrieť vo VIDEU.

V prípade akýchkoľvek otázok o výstavbe predĺženej električkovej trate v našej samospráve neváhajte kontaktovať našich kolegov z magistrátu. VIAC INFO nájdete aj na ich webe www.PETRZALSKAELEKTRICKA.sk. Vopred vám v mene našich partnerov ĎAKUJEME za strpenie i záujem.

#petrzalka

web od 2day