Ministerstvo školstva schválilo zmenu názvu ZŠ Černyševského

Aj to je dôkaz, že Petržalka odmieta ruskú propagandu.

Mestská časť Bratislava-Petržalka od začiatku rázne odsudzuje vojnu na Ukrajine a predovšetkým jej agresívneho iniciátora.

Od vypuknutia konfliktu sa preto snažíme hájiť záujmy našich východných susedov, či už vo forme poskytovania humanitárnej pomoci, alebo iniciovaním viacerých prejavov solidarity.

O to viac nás teší, že svoj postoj razantným spôsobom vyjadrila i jedna z petržalských základných škôl, ktorá od decembra 2018 niesla meno šachového veľmajstra Anatolija Karpova a rozhodla sa navrátiť k svojmu pôvodnému názvu ZŠ Černyševského 8.

Ako je totiž známe, pán Karpov ako poslanec Štátnej dumy Ruskej federácie zahlasoval za uznanie samozvaných republík v Luhanskej a Doneckej oblasti na Ukrajine, čím prispel k legitimizovaniu vojny, v ktorej umierajú nevinní ľudia. A takýto antihumánny čin nemôže akceptovať žiadna z petržalských škôl a už vôbec nie naša samospráva.

Proces premenovania inštitúcie bol pomerne zdĺhavý. Po internej diskusii a schválení odňatia čestného názvu radou školy naša mestská časť ako zriaďovateľ následne s odobrením starostu Jánom Hrčkom vyjadrila s návrhom súhlas a jeho písomnú podobu odoslala na Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Veľmi nás teší, že ním menovaná komisia napokon vyhovela nášmu návrhu v plnej miere a pristúpila k odňatiu názvu základnej školy nesúcej meno po predstaviteľovi ruskej agresie na Ukrajine. ĎAKUJEME členom petržalskej školskej komisie a zástupcom rady školy, ktorí sa o to pričinili. VIAC INFO o premenovaní školy TU.

Veľké poďakovanie rovnako patrí všetkým vám, ktorí sa snažíte našim východným susedom akokoľvek pomáhať. Ako najľudnatejšia samospráva opäť zdôrazňujeme, že Petržalka bude k našim východným susedom aj naďalej solidárna a podá pomocnú ruku všade tam, kde to je možné.

#petrzalkapreukrajinu

web od 2day