Chráňte našu prírodu spolu s Petržalkou

Je tu pre vás Susedský deň zeme.

Dnes si na celej zemeguli pripomíname Svetový deň Zeme. Aby sme si ho mohli užiť všetci, jeho oslavy sme presunuli na víkend.

V rámci Bratislavských mestských dní pod záštitou BKIS Bratislavského kultúrneho a informačného strediska si naši kolegovia z Kultúrnych zariadení Petržalky pre vás na sobotu 23. apríla pripravili pestrý program pod názvom Susedský deň Zeme.

Klubovňa s komunitnou záhradou Dom kultúry Lúky pripravila tvorivé workshopy a prednášky na tému ochrany našej planéty.

Poriadnu dávku zábavy zaručí Králičí hop o pohár starostu Petržalky 2022. Zoberte svoje ratolesti a príďte od 8:00 fandiť ušatým pretekárom súťažiacim v disciplínach rovinka, parkúr, skok vysoký a skok ďaleký.

Možnosť vyrobiť si kamarátov z odpadu, dozvedieť sa viac o plastoch alebo sadiť bylinky ponúknu viaceré tvorivé workshopy, ktoré sa zaručene zapáčia malým i veľkým.

Zelený deň môžete ukončiť v Kine Lúky s príbehom dospievajúcej aktivistky Grety Thunbergovej vo filme s príznačným názvom – Greta.

Poriadne nabitý Susedský deň Zeme môžete zažiť i v DK Zrkadlový háj. Prednášky, workshopy, diskusie, expozície a remeselné trhy výrobkov z prírodných a recyklovateľných materiálov odštartujú o 10:00 Zelenou eko-dielňou pre celú rodinu.

Hudobné podujatie Folkový deň Zeme so začiatkom o 15:00 zase privíta zaujímavých hostí na čele so slovenskou speváčkou, textárkou, skladateľkou a herečkou Luciou Piussi.

Veríme, že vybrať si z bohatého programu bude riadna fuška, ale že si nakoniec prídete na svoje. A nezabudnite, že Deň Zeme si môžeme urobiť i maličkosťou každý deň. ĎAKUJEME, že vám na našej planéte spoločne s nami záleží.

#zelenapetrzalka #bmd #kulturavmeste #petrzalkazije

web od 2day