Nechajte veci kolovať na Mestskom bazáre

Ďalší sa bude konať už začiatkom júna.

Úspešný a najmä obľúbený Mestský bazár má za sebou už 4. kolo. To sa konalo 23. apríla v priestoroch Komunálneho podniku Bratislavy na Bazovej ulici a prilákalo viac ako 1 700 ľudí.

Návštevníci tu nechali kolovať vyše 10 ton predmetov a nákupom vyzbieraných vecí prispeli sumou viac ako 15-tisíc eur. Tieto financie sú uložené na transparentom účte a budú použité na vytvorenie stabilného bratislavského reuse centra.

Piaty Mestský bazár sa bude už tradične konať pod hlavičkou OLO – Odvoz a likvidácia odpadu a bratislavského magistrátu počas prvého júnového víkendu, v termíne 4. a 5. júna 2022, opäť v areáli komunálneho podniku na Bazovej 8.

Zber vecí bude prebiehať v centrále OLO na Ivanskej ceste 22 (oproti obchodnému domu IKEA) každú stredu od 12:00 do 18.00, v piatok a v sobotu od 8:00 do 18:00. 🕐

Už počas mája však môžete priniesť nepoužívané či opotrebované veci ako nábytok, knihy, kuchynské potreby, detský sortiment, hudobné nástroje, domáce, záhradkárske či chovateľské potreby do petržalského zberného dvora v nasledovných termínoch:

  • Pondelok 9. 5. 2022 Zberný dvor Petržalka
  • Pondelok 16. 5. 2022 Zberný dvor Petržalka
  • Pondelok 23. 5. 2022 Zberný dvor Petržalka

Zoznam všetkých mestských častí, v ktorých sa uskutoční zber, rovnako aj zoznam vecí, ktoré sú vhodné na kolovanie či iné potrebné informácie nájdete TU.

A nezabudnite, že cieľom Mestského bazára je znižovanie odpadu a šetrenie prírodných zdrojov. A okrem toho, vyzbierané finančné prostriedky budú použité na jedno z prvých reuse centier na Slovensku, v ktorom sa budú organizovať aj edukačné aktivity či prevádzka zdieľanej dielne na opravu použitých predmetov.

Vopred ĎAKUJEME všetkým, ktorí sa už do zberu zapojili, ale aj tým, čo sa chystajú zapojiť. Tešíme sa na vás. A nepoužitým veciam zdar!

 #zelenapetrzalka #spolocneEKO

web od 2day