Malé Petržalčatá si môžu naplno užívať pieskové radovánky aj vďaka novým tienidlám

Aktuálne makáme na osadení ďalších kusov.

Stavať hrady z piesku alebo piecť pieskové koláčiky? Jasné, na verejných detských ihriskách v správe mestskej časti Bratislava-Petržalka a v areáloch našich škôl to je už aj v čase letných horúčav brnkačka.

Vďaka kolegom z referátu investičných činností a rovnako petržalským makačom nám totiž na našich pieskoviskách pribudli nové tienidlá.

Plocha tieniacich plachiet je prispôsobená veľkosti pieskovísk, pričom výber lokalít na ich umiestnenie závisí najmä od množstva zelene v okolí samotných ihrísk, a teda od miery vystavenia priamemu slnečnému žiareniu.

Keďže nie všetky pieskoviská si tak vzhľadom na ich umiestnenie prítomnosť tienidla celkom vyžadujú, v súčasnosti ich je priamo v teréne plne funkčných približne 20. Petržalskí makači však nezaháľajú a nové kusy postupne osádzajú aj na ďalších plochách, aby sa naši najmenší mohli spokojne hrať na čerstvom vzduchu a bez hrozby prípadného úpalu či iných nepríjemností.

Veríme, že naše tieniace riešenie opäť o čosi prispelo nielen k spokojnosti rodičov, ale najmä k bezpečnosti a väčšiemu komfortu našej budúcej generácie. Vaša Petržalka maká ďalej!

#petrzalkamaka

web od 2day