Ani Petržalka nezabúda na odkaz SNP

Pripomeňte si ho spolu s nami už v sobotu 27. augusta.

V pondelok 29. augusta si počas jedeného z najvýznamnejších sviatkov Slovenskej republiky pripomenieme už 78. výročie Slovenského národného povstania.

Časť našich predkov ozbrojeným odbojom proti nacistickej okupácii a vedeniu fašistického Slovenského štátu neváhala opustiť rodiny a nasadiť životy v boji za demokraciu, slobodu a zvrchovanosť Slovenska.

Na ich nesmiernu obetu by sme nemali nikdy zabudnúť. A práve preto sme si počas tohtoročných osláv SNP v mestskej časti Bratislava-Petržalka pripravili pre našich obyvateľov i návštevníkov bohatý spomienkový program.

Na Námestí Republiky odprezentuje túto dôležitú časť našich dejín všetkým vekovým kategóriám mesačná putovná výstava Po druhej svetovej vojne z dielne občianskeho združenia Post Bellum.

O dôležité fakty a skutočnosti o SNP sa s nami radi podelia aj zástupcovia Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov, Matica slovenská v Petržalke či klubov vojenskej histórie KVH Carpathia a KVH Golian.

Zaujímavými ukážkami svojej práce všetkých poteší i Dobrovoľná civilná ochrana a o kultúrny program sa postarajú naše ľudové súbory Petržalčanka, Poleno a Ekonóm.

Chýbať, samozrejme, nebude ani slávnostné otvorenie a spomienkové príhovory predstaviteľov našej samosprávy – starostu Jána Hrčku i jeho zástupkýň Jany Hrehorovej a Ivety Jančokovej.

VIAC INFO nájde TU . Vidíme sa už 27. augusta od 15:00 na Námestí Republiky.

#petrzalkazije

web od 2day