Výstavba predĺženej električkovej trate v Petržalke je obnovená

Prosíme, buďte opatrní.

Jeden z najväčších dopravných projektov nielen v mestskej časti Bratislava-Petržalka, ale aj v celej Bratislave dostal po mesiacoch vyjednávania medzi magistrátom a zhotoviteľom opäť zelenú.

Pokračovanie prác umožnil podpis dodatku zmluvy medzi obomi stranami, ktorý hovorí o úprave cien materiálu v súlade s usmernením Úradu pre verejné obstarávanie.

Jeho podstatou je možnosť zmeny cien vysúťažených verejných zákaziek kvôli pretrvávajúcej vysokej inflácii a značnému zdražovaniu stavebných materiálov podľa transparentných, férových a vopred dohodnutých podmienok. Dodatok zmluvy z dielne hlavného mesta tak po novom pri tomto projekte počíta aj s priebežnou cenotvorbou v reálnom čase.

Ako minulý týždeň avizoval primátor hlavného mesta Matúš Vallo, práce na novej trati sa opäť spustili.

Aktuálne tak napríklad zhotoviteľ pracuje na vytvorení odklonu križovatky Jantárova cesta – Rusovská cesta. Na dennej báze sa preto opäť môžete stretnúť s niektorými úskaliami, akými sú napríklad uzávery chodníkov na Jungmannovej ulici či jednej strane Chorvátskeho ramena, zvýšená prašnosť i hlučnosť a ďalšie dopravné obmedzenia.

Vopred sa vám za ne v mene kolegov z magistrátu ospravedlňujeme a aj my vás prosíme o trpezlivosť i zvýšenú opatrnosť.

Zároveň kolegom z mesta ĎAKUJEME za snahu dokončiť tento významný a potrebný infraštruktúrny projekt s maximálne prijateľným oneskorením.

VIAC INFO vrátane aktualizácií dopravných obmedzení nájdete na ich webe www.PETRZALSKAELEKTRICKA.sk.

#petrzalskaelektricka

FOTO: Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

web od 2day