Petržalka maká na riešení vašich podnetov

V nahlasovaní aktuálne dominuje zeleň a vraky.

Z Petržalky sa snažíme robiť krajšie miesto pre život. Pozorné oko Petržalčanov je pre nás nesmiernou pomocou a aj vďaka vašim podnetom tak môžeme reagovať na nedostatky v našich uliciach. Mobilná aplikácia Petržalka, podnety@petrzalka.sk, web www.PETRZALKA.sk, WhatsApp, Messenger, ale aj Odkaz pre starostu.

Tak vyzerá váš zoznam možností, ako svojej samospráve nahlásiť podnet. A sme radi, že ste si tieto spôsoby obľúbili.

Keďže spolupracujeme aj so spomínaným s portálom Odkaz pre starostu už od jeho vzniku v roku 2010, výsledkom je vyše 5000 prijatých podnetov.

Z nich sme doteraz spoločne vyriešili či uzavreli takmer 80 % a o doklepnutie ďalšej takmer tisícky usilujeme aj v týchto týždňoch.

Pozreli sme sa teda na dvojicu oblastí, v ktorých vaše podnety riešime aktuálne. Ide najmä o opravy zlomených lavičiek i herných prvkov na našich detských ihriskách , ale tiež orezy či doslova kadernícke zostrihy našich drevín a zelene.

Práve podnety v kategóriách Mestský mobiliár či Zeleň a životné prostredie dokážeme často riešiť doslova na počkanie, čo je skvelé.

Jednoznačným suverénom v riešení podnetov je však náš referát mobility, ktorý v kategórii Automobily zahŕňa aj odťah vrakov z ulíc nášho zeleného sídliska.

Z Petržalky tak vďaka práci kolegov zmizli počas posledných mesiacov stovky dlhodobo odstavených vozidiel, pričom nášmu úspešnému boju s nimi sme sa bližšie venovali aj vo februári.

Postupne tiež vynakladáme čoraz väčšie úsilie aj na to, aby sme si poradili aj s dlhodobo neriešenými podnetmi z minulých rokov.

A hoci ich je na portáli ešte niekoľko, zamakáme, aby táto kolónka pri našej mestskej časti časom zmizla.

Všetkým obyvateľom i návštevníkom ĎAKUJEME za spoluprácu i strpenie pri nahlasovaní podnetov a veríme, že aj ďalšie nedostatky sa nám podarí vyriešiť čo najskôr.

#petrzalkamaka

web od 2day