Osobnosť Petržalky 2022: Marián Kukumberg – hádzanár a tréner

Predstavujeme vám víťazov ankety Osobnosť Petržalky 2022.

V stredu 28. septembra sa v priestoroch Dome Kultúry Zrkadlový háj konal slávnostný galavečer pri príležitosti tradičného podujatia OSOBNOSŤ PETRŽALKY 2022. Naša mestská časť na ňom už po 24-krát ocenila významné osobnosti, ktoré sa zaslúžili o rozvoj Petržalky.

Čestný titul v piatich kategóriách, ocenenie in memoriam a po prvýkrát aj Cenu verejnosti si osobnosti prevzali z rúk starostu Ján Hrčka a jeho zástupkyne Jana Hrehorová.

Príbehy ocenených sú také silné a inšpiratívne, že si ich jednoducho nemôžeme nechať iba pre seba. A preto sme sa rozhodli priblížiť ich postupne aj vám, Petržalčanom a návštevníkom.

Osobnosťou Petržalky v kategórii šport a rozvoj aktívneho životného štýlu sa stal Marián Kukumberg. Bývalý profesionálny hádzanár a aktívny tréner. Hráč Červenej hviezdy Bratislava, s ktorou sa trikrát stal aj Majstrom Československa.

Ako sám hovorí: „Je veľké šťastie, keď je váš koníček aj vaším povolaním“, a to sa evidentne odráža aj na jeho trénerských výsledkoch. Pod jeho vedením totiž športovci zo Športového centra polície a Strediska štátnej športovej reprezentácie Ministerstva vnútra SR vybojovali historicky najviac olympijských, svetových a európskych medailí pre našu krajinu.

V mene našej samosprávy pánovi Kukumbergovi ešte raz srdečne blahoželáme a ĎAKUJEME, že už dlhé roky patrí k osobnostiam, ktoré robia z Petržalky krajšie miesto pre život.

#osobnostpetrzalky

web od 2day