Petržalku opäť povedie Ján Hrčka. Ďakujeme

Staronový starosta získal vo voľbách viac než 77 %.

Ubehlo niekoľko hodín od uzavretia volebných miestností po historicky prvých spojených komunálnych a župných voľbách na Slovensku. Stopercentná spočítanosť volebných okrskov presne ukazuje, ktorou cestou by sa naša Petržalka mala uberať.

Na čele samosprávy bude počas nasledujúcich 4 rokov v rozrobenej práci pokračovať Ján Hrčka, ktorý získal 77,19 %, teda v prepočte 23 120 hlasov.

So značným rozdielom sa za ním umiestnili kandidáti, Elena Pätoprstá so 4 172 hlasmi (13,26 %) a Martin Kližan s 2 657 hlasmi (8,45 %).

Pomer síl sa pri volebnej účasti 32,23 % zmenil v petržalskom miestnom zastupiteľstve, ktoré jednoznačne ovládla koalícia Team Bratislava, Progresívne Slovensko a Sloboda a Solidarita. Jej kandidáti získali až 33 z 35 miest.

Zvyšné volebné mandáty obsadili Milan Vetrák z Obyčajní ľudia a Nezávislé osobnosti a Libuša Nicholson zo strany Starostovia a nezávislí kandidáti.

K opätovnému zvoleniu do ďalšieho volebného obdobia blahoželáme aj predsedovi Bratislavského kraja Jurajovi Drobovi, primátorovi Bratislavy Matúšovi Vallovi a starostom všetkých bratislavských mestských častí vrátane ich poslancov.

Samozrejme, nezabúdame ani na všetkých organizátorov volebného dňa i členov volebných komisií, ktorým spočítavanie hlasov skomplikovala aj nočná zmena času. Napriek tomu celý nápor úspešne zvládli, za čo im patrí obrovské poďakovanie.

V neposlednom rade, ĎAKUJEME aj vám, milí Petržalčania, že vám na verejnom živote na najväčšom slovenskom sídlisku skutočne záleží. VIAC INFO o volebných výsledkoch v Petržalke nájdete TU  a čoskoro už aj na webe VOLBY.PETRZALKA.sk.

Už teraz sa tešíme na ďalšiu skvelú spoluprácu so zvolenými zástupcami naprieč hlavným mestom, vďaka ktorej budeme robiť nielen z našej Petržalky, ale aj z celej Bratislavy lepšie miesto pre život.

#petrzalkavoli #volby2022 #petrzalkamaka

web od 2day