Postupne odhaľujeme nepoznaný svet petržalského mora

Morský svet skrýva fascinujúce tajomstvá.

Mnohí z nás ich radi objavujú na dovolenkách i zážitkových zájazdoch. Jeho krásy sú stredobodom pozornosti všakovakých expedícií, výskumov, kníh, fotiek, sociálnych sietí.

Žije v ňom množstvo rôznych rybiek a morských živočíchov obľubujúcich slanú vodu, svojich menších a pomalších spoluobyvateľov, ale i chlad a tmu hlbokých dien.

No petržalské more, to je more iné. Je to jazero. Žijú v ňom rybky a živočíchy, ktoré nemajú radi soľ. Nerobí im dobre na šupiny. Ani na dýchacie cesty. Ale pozor, neznamená to ani, že majú rady cukor.

Čo im naopak dobre robí, a kto všetko pod jej jazernou hladinou vôbec žije, ako to tam dole, v obývačke všetkých jazerných obyvateľov vyzerá, sa postupne dozvedáme aj vďaka pilnej práci členov Slovenského rybárskeho klubu, ktorí už niekoľko mesiacov v rámci projektu „Pohľad do hlbín nášho jazera“ skúmajú život pod hladinou Veľkého Draždiaka.

Po novom práve v jeho okolí osadili napríklad informačnú tabuľu, ktorá nielen fanúšikov nášho miestneho jazera oboznámi aj s tým, čo by ste si ako vášniví rybári určite nemali zabudnúť. A týchto praktických, ale aj náučných informácií bude len pribúdať.

Sme radi, že sa ako mestská časť môžeme podieľať na financovaní aj takýchto projektov. A spolu s členmi Slovenského rybárskeho klubu sa tešíme na postupné odhaľovanie tajomstiev podjazerného sveta.

#petrzalkamaka

web od 2day