Petržalka športuje aj vďaka neviditeľným hrdinom

Na nových košoch, bránkach či stoloch pritom výrazne ušetrí.

„Neuspel som a potom som neuspel zas a zas. To je dôvod, prečo som nakoniec uspel,“ povedal svojho času slávny basketbalista Michael Jordan.

Inšpirovať sa legendou americkej NBA môžete aj vy. Stačí pritom navštíviť naše sídliskové ihriská, kde neviditeľní hrdinovia alias petržalskí makači z oddelenia správy verejných priestranstiev pravidelne a vo vlastnej réžii opravujú basketbalové koše a ďalšie prvky.

So samotným nápadom na ich vylepšenie prišiel starosta najväčšieho slovenského sídliska Ján Hrčka a naši chlapi jeho víziu priviedli do dokonalosti.

Železné a spevnené koše adekvátne ošetrené proti korózii si teda mestská časť vyrába vďaka chlapom z údržby sama a sama ich aj osádza.

Len tento rok sme vyrobili približne 30 košov, pričom opráv sa dočkalo asi 20 ďalších.

A to zďaleka nie je všetko. Makači z údržby si posvietili aj na ďalšie vybavenie – pingpongové stoly či hokejbalové bránky.

Prvé menované nahrádzajú pôvodné zastaralé betónové. Ich kovové konštrukcie sú vyrábané v našej réžii, pričom dosky i špeciálne sieťky sú kupované a následne našimi chlapmi spracované do požadovaných parametrov. Zahrať si na novo-osadených pingpongových stoloch môžete zatiaľ v ôsmich lokalitách. 

Hokejbalové bránky sú na oplátku vyrobené z klasickej ocele, ktorá je následne povrchovo upravená, čo môže predĺžiť jej životnosť až na 15 rokov.

Jedna bránka má štandardizované rozmery a pracujú na nej dvaja zamestnanci, ktorí doteraz bránkami vybavili šesť športových plôch.

Nové herné prvky MADE IN PETRŽALKA nájdete po celej našej samospráve. Súčasťou je aj päť vynovených farebných ihrísk, kde sa nám osvedčila spolupráca s Projekt Ihrisko pod heslom – ABY SA DETI MALI KDE HRAŤ.

Napriek tomu, že sa tieto prvky opakovane stávajú terčom vandalov, vlastná práca vyjde našu mestskú časť oveľa lacnejšie a je hlavne rýchlejšia a efektívnejšia, pretože ju môžeme prispôsobiť aktuálnym potrebám obyvateľov.

Veríme, že neviditeľní hrdinovia Petržalky svojou každodennou prácou inšpirujú i vás a vaše deti k aktívnemu životnému štýlu a najmä podávaniu tých najlepších (nielen športových) výkonov.

#petrzalkamaka #petrzalkasportuje

web od 2day