Petržalka opravila schodisko na Rovniankovej za takmer 18,5-tisíc

Kráčať po schodoch i po zvukoch tak už môžu obyvatelia úplne bez obáv.

Najväčšie sídlisko na Slovensku je okrem iného typické svojimi terasami.

V správe mestskej časti Bratislava-Petržalka sa však nachádza IBA 16 úsekov. Kolegovia z referátu investičných činností dôkladne a pravidelne monitorujú ich stav a podľa toho pristupujú k jednotlivým opravám.

Tentokrát aj vďaka viacerým podnetom od obyvateľov prišlo na rad schodisko na Rovniankovej 2.

Predmetom opravy sa stali predovšetkým jeho steny, ktoré pôvodní stavitelia obložili špecifickými dlaždicami.

Tie sa vplyvom veku i počasia začali nadúvať a následne padať na schodiskové rampy i priľahlú komunikáciu, čím sa pre chodcov stali bezpečnostnou hrozbou.

Za pomoci externej firmy preto Petržalka okamžite konala. Zhotoviteľ najskôr na samotné steny namontoval dosky zo styroduru.

Ide o extrudovaný polystyrén, ktorý vyniká svojimi vlastnosťami, obzvlášť svojou tvrdosťou a nenasiakavosťou. Následne bola na steny aplikovaná sieťka a podkladová vrstva lepidla.

Práce pokračovali penetráciou a v konečnej fáze sa osadila samotná farebná omietka, pričom vrchné časti schodiska sa oplechovali. Výmeny sa taktiež dočkalo skorodované zábradlie.

Celková oprava schodiska o rozlohe 45 m2 a 18,5 m2 zábradlia nás vyšla zo spoločnej kasy na takmer 18,5-tisíc EUR a veríme, že nám bude dlho a dobre slúžiť.

Nezabúdame však ani na ďalšie úseky terás hodné rekonštrukcie a o tých, ktoré sa nám podarilo úspešne zrealizovať z financií určených ešte pre tento rok, vás budeme čoskoro informovať.

ĎAKUJEME za pochopenie i vašu trpezlivosť.

#petrzalkamaka

web od 2day