Petržalka odpovedá: Desia a ohrozujú ľudí i zvieratá. Čo robiť s ľudskou hlúposťou a delobuchmi?

V posledných dňoch evidujeme viaceré podnety od obyvateľov ohľadom odpaľovania ohňostrojov a najmä nebezpečnej a podľa všetkého i voľne nepredajnej pyrotechniky v okolí Námestia Republiky.

S blížiacim sa príchodom osláv Nového roka totiž aj  napriek ZÁKAZOM na území celej Bratislavy, apelom či obyčajným prosbám niektorí z nás pravidlá a dohody PORUŠUJÚ a dávajú prednosť petardám, ohňostrojom a inej pyrotechnike. Práve tá je pritom NEBEZPEČNÁ rovnako pre ľudí, ako aj pre domácich miláčikov.

Na tieto typy výtržností sme však ako mestská časť prikrátki. Verejný poriadok a bezpečnosť na území Bratislavy patria do kompetencie magistrátu a Mestskej polície Bratislava, na ktoré sme sa rozhodli obrátiť.

Kolegovia z Mestskej polície Bratislava V. v tejto veci konali a do dotknutej lokality bezodkladne vyslali hliadky. A hoci sa im páchateľov tejto nekalej aktivity zatiaľ nepodarilo dolapiť, ďalej vo svojej práci pokračujú. „V oblasti máme denne, najmä v inkriminovaných časoch, zvýšený výkon služby s dôrazom na predchádzanie tejto protiprávnej činnosti“, informuje Barbora Krajčovičová, hovorkyňa mestskej polície v Bratislave.

Prízemné a nezákonné konanie negatívne ovplyvňuje a rozčuľuje všetkých z nás, preto veríme, že sa páchateľov podarí čo najskôr identifikovať. V prípade akýchkoľvek informácií, ktoré by mohli byť pri riešení mohli pomôcť sa neváhajte obrátiť na mestskú políciu. ĎAKUJEME.
#petrzalkaodpoveda

web od 2day