Spustili sme roznos oznámení o konaní referenda 2023

Potrvá do 19. decembra.

Necelých šesť týždňov nás v súčasnosti delí od v poradí deviateho celonárodného verejného hlasovania.

Prezidentkou SR Zuzana Čaputová vyhlásené referendum sa uskutoční 21. januára v čase od 7:00 do 22:00. Jeho predmetom bude jediná otázka:

„Súhlasíte s tým, že predčasné skončenie volebného obdobia Národnej rady Slovenskej republiky je možné uskutočniť referendom alebo uznesením Národnej rady Slovenskej republiky, a to zmenou Ústavy Slovenskej republiky?“

Neúprosne blížiaci sa termín naznačuje, že je najvyšší čas splniť si svoju zákonnú povinnosť a písomne informovať o jeho konaní aj voličov.

Pri tejto príležitosti vás preto UPOZORŇUJEME, že aktuálne už prebiehajúci osobný roznos oznámení o mieste a čase konania referenda do domácností, respektíve priamo do vašich schránok, potrvá do pondelka 19. decembra (vrátane). 

Znamená to, že v uvedenej dobe môžete v blízkosti vašich rodinných a bytových domov badať zvýšený pohyb cudzích osôb.

Prosíme vás preto o ústretovosť, aby ste rovnako ako pred regionálnymi voľbami aj teraz brigádnikom či iným zamestnancom, ktorí tieto oznámenia budú roznášať, umožnili prístup k priestorom vašich schránok a nekomplikovali im zbytočne prácu.

Radi by sme sa tým vyhli nedorozumeniam z minulosti či prípadným útokom na ľudí, ktorí si iba zodpovedne plnia svoju úlohu.

Vopred vám ĎAKUJEME za strpenie i ochotu prispieť svojím dielom k naplneniu princípov demokracie. VIAC INFO nájdete na webe REFERENDUM.PETRZALKA.sk.

#petrzalkavoli

web od 2day