Veľké čistenie kanalizačných vpustov sa Petržalke vypláca

Makáme ďalej, aby plávali už iba labute na Draždiaku.

Týždeň, kedy oslavujú meniny všetci Medardovia, len potvrdil silu starej známej pranostiky. Hoci pôdu i flóru situácia možno potešila, o obyvateľoch mesta sa to už celkom povedať nedá.

Veď nikomu iste neunikli zábery zatopených áut snažiacich sa dostať cez podjazd v našej susednej mestskej časti, prípadne odvážlivci, ktorých dvojkolesový tátoš sa zmenil na vodný dopravný prostriedok, ale ani tí, ktorí sa nepárali a na presun po vodnej hladine využili nafukovací čln.

Ako sa na východe hovorí, i tak še dá. No napriek tomu sme radi, že v mestskej časti Bratislava-Petržalka sme doteraz okrem niektorých menších plôch výrazné záplavy nezaznamenali.

K problematickým úsekom zeleného sídliska patrí napríklad okolie verejného detského ihriska na Jasovskej, parkoviska na Wolkrovej, nová štvrť Slnečnice, naše dočasné odstavné parkovisko na Kočánkovej bez kanalizácie, niektoré zanedbané chodníky či podchod pri Ekonomickej univerzite a podjazd pri Univerzitnej nemocnici Bratislava na Antolskej ulici.

Ich zaplavenie je často spôsobené zlým vyspádovaním, nedostatočnou údržbou či jednoducho tým, že pôda nestíha tak veľké množstvo vody nasávať.

Výdatné zrážky posledných dní už strácajú na romantickosti a my sme radi, že väčším záplavám sme na najväčšom slovenskom sídlisku pomohli predísť aktívnou prácou.

Vďačíme za to najmä petržalským makačom, ktorí mesiace a na pravidelnej báze poctivo čistia desaťročia zanedbané kanalizačné vpusty po celom sídlisku v správe Petržalky, teda najmä na miestnych komunikáciách III. a IV triedy. Ich, niekedy priam dychberúci obsah nás len utvrdzuje v tom, že čistenie kanálov má naozaj zmysel.

Veríme, že napriek nie práve pozitívnym predpovediam Slovenského hydrometeorologického ústavu Medardova kvapka skráti svoje pôsobenie v našom katastri a my sa budeme môcť čoskoro znova vytešovať zo slnečných lúčov.

Dovtedy však naši kolegovia z úradu, priatelia z Dobrovoľného hasičského zboru Bratislava-Petržalka a štátnych zložiek budú v dotknutých lokalitách makať na odstraňovaní škôd spôsobených veľkou vodou, aby naše sídlisko bolo čo najskôr znova odvodnené, zelené a čisté.

#petrzalkamaka #zelenapetrzalka

web od 2day