Petržalská kvapka krvi vďaka vám zachráni viac než stovku životov

Ďakujeme.

Dnes 14. JÚNA nám v kalendári svieti Svetový deň darcov krvi.

Pri tejto príležitosti nezabúdame na dobročinné podujatia, ktoré pravidelne organizuje mestská časť Bratislava-Petr žalka v spolupráci s Národnou transfúznou spoločnosťou SR.

Na mysli máme tradičné podujatie Petržalská kvapka krvi, ktoré sa za priaznivých podmienok koná viackrát do roka. Najnovšie sa uskutočnila 6. júna v petržalskom CC Centrum.

Jej v poradí už 19. ročník prišlo podporiť až 60 dobrovoľníkov vrátane zamestnancov Miestneho úradu Petržalka. Najvzácnejšiu tekutinu bolo možné odobrať až 38 z nich, čím sa získalo zhruba 17 litrov krvi. Toto množstvo vie pomôcť približne114 pacientom. Úžasné!

A nezabudnite, že v rámci celosvetového uctenia si všetkých darcov naši kolegovia z NTSSR pre vás práve dnes organizujú vo všetkých odberných centrách Deň otvorených dverí.

Príďte sa dozvedieť viac o fungovaní centier, spoznajte našich priateľov a ponorte sa do tajov darovania krvi. Báť sa nemusia ani nováčikovia. Vďaka prívetivému prístupu personálu budú mať možnosť darovať červenú tekutinu i priamo na mieste.

Milé Petržalčanky a Petržalčania, ďakujeme, že vám na životoch druhých záleží a aj takýmto, častokrát citlivým spôsobom ste spoločne s nami ochotní darovať kúsok seba iným. Už teraz sa tešíme na ďalší ročník.

#petrzalkapomaha

web od 2day