DNI PETRŽALKY 2023 predstavujú ďalší program pre všetky vekové kategórie

Na prázdno neodídu ani gurmáni, či milovníci streetballu.

Už len pár dní nás delí od najväčšieho festivalu DNI PETRŽALKY 2023. Zvučné mená slovenskej hudobnej scény, ktoré nás poctia svojou návštevou i nejedným hitom, už poznáte. Veľkolepými koncertmi zábava ale nekončí. Ak ste zvedaví, čo ďalšie sme si pre vás a vaše ratolesti pripravili, čítajte pozorne ďalej.

PIATOK 23. JÚN 

Petržalský festival v areáli Dostihovej dráhy odštartuje v piatok 23. JÚNA o 16:00 privítaním v podaní starostu nášho zeleného sídliska Jána Hrčku. Po jeho slovách sa už môžete tešiť na popoludnie plné parádnej muziky v podaní hudobnej skupiny Kochanski, King Shaolin, Majself, INEKAFE a O.B.D.

SOBOTA 24. JÚN 

Úvod, veríme, že slnečného, prvého víkendového dňa bude patriť našim najmenším. Už od 10:00 sa predstaví interaktívne divadlo Makile.

Po ňom dostanú priestor pesničkári z MalinyJam a Hugo Sníček. Svojím vystúpením ďalej poteší malých i veľkých skupina tanečného humoru Všetečníci a príde aj kúzelník Ivan, ktorý všetkým vyčaruje úsmev na tvári. A určite nielen to.

Následne sa môžete tešiť aj na detské folklórne súbory DFS Lúčka a FS Poleno. Svojím tanečným umením v rôznom prevedení sa zase pochvália športovci ŠK JUVENTA Bratislava, Haló gymnastika či tanečná škola Dansovia.

V sobotu sa naša Dostižka vďaka 3×3 Slovakia Basketball a Slovenská basketbalová asociácia taktiež premení na veľké streetballové ihrisko, ktorému zostane verná až do nedele. Zdravú športovú rivalitu v kategóriách OPEN, U18 BOYS a WOMEN tak budú môcť predviesť aj naši priatelia z BSC Bratislava či BKM Petržalka.

Registrovať svoj streetballový tím a zabojovať tak o skvelé peňažné i vecné výhry môžete aj vy, a to do štvrtka 22. júna. Stačí kliknúť TU.

Priestor pred hlavným programom dostane najskôr trojčlenná rocková kapela Echosféry. Od 17:00 si už prídu na svoje všetci fanúšikovia zvučných mien – BuranoWski, Chiki liki tu-a, Peter Bič Project a Gladiator. Ak vám stále nebude málo, v talóne máme možno aj ďalšie prekvapenie.

NEDEĽA 25. JÚN

Druhý voľný deň bude spočiatku patriť našim seniorom. Od 12:30 na pódiu vystúpia a veselo zaspievajú členovia folklórnych súborov FS Petržalčanka a FS Melódia pod vedením našej prvej vicestarostky Ivety Jančokovej.

Približne o 13:30 odštartuje záverečné kolo hudobného programu v podaní hudobnej skupina Trevis. Nenechajte si ujsť hviezdne mená ako Hrdza, POLEMIC či skvelých Horkýže Slíže. Ako zlatý klinec programu sa predstaví košická kapela NO NAME. 

V Petržalke nezabúdame ani na váš pitný či stravovací režim. Počas celých troch dní budete mať možnosť vybrať si všakovaké chutné občerstvenie z množstva stánkov.

Petržalskí makači vás zase v zelenom stánku radi občerstvia nealkom, ale aj obľúbeným zlatistým mokom či slanými chuťovkami. A pre tých, ktorým verejné dianie nie je ukradnuté, majú kolegovia z Miestneho úradu Petržalka pripravené úlohy, ale aj menšie darčeky v našom samosprávnom stánku.

Moderátorskej úlohy sa počas celého festivalu tentokrát zhostí tvár počasia TV Markíza Lenka Debnárová.

Tak čo, tešíte sa? My zaručene. Pre VIAC INFO sledujte naše sociálne siete a web aj naďalej a čoskoro vám prinesieme ďalšie podrobnosti PETRZALKA.sk/festival.

#dnipetrzalky #petrzalkazije

web od 2day