Už v piatok o 15:30 pre vás otvárame brány Závodiska a štartujeme najväčší festival na zelenom sídlisku. DNI PETRŽALKY 2023 sú späť!

Koniec bezsenných nocí a škrtania čiaročiek. Najobľúbenejší festival na zelenom sídlisku – DNI PETRŽALKY 2023 je TU!

A my sa nevieme dočkať, ako si ho spoločne s vami užijeme, dosýta sa vytancujeme a zaspievame si najlepšie piesne, ktoré slovenská hudobná scéna ponúka.

Brány Závodiska pre vás V PIATOK 23. JÚNA otvárame už o 15:30.  A chvíľu na to – o 16:00 vás privíta aj prvá vicestarostka Iveta Jančoková, ktorú na pódiu vystrieda kapela Kochanski so svojimi legendárnymi hitmi. Následne vás čakajú new age rytmy King Shaolin, hip-hopové beaty Majselfa či punk-rockové riffy Iné Kafe a OBD.

V SOBOTU 24. JÚNA na veľkých i malých Petržalčanov a Petržalčanky už od 9:30 budú čakať rôzne atrakcie a zábavky. Objavovať môžu nielen svet mágie a kúziel, ale tiež techniky, ktorú stretávate dennodenne v uliciach či život operencov. Neminú ich ani rôzne tanečné, divadelné i vzdelávacie vystúpenia. A ak dospelákom ostane energia, odmenou im budú už od 17:00 ďalšie skvelé kapely, konkrétne Buranowski, Chiki-liki-tu-a, Peter Bič projekt a Gladiator. A ak by aj energia neostala, chytľavé tóny vám určite dobijú baterky.

Neraz sme spomínali, že na Dňoch Petržalky si na svoje prídu všetky vekové kategórie. A myslíme to naozaj. Preto v NEDEĽU 25. JÚNA OD 12:30 okrem atrakcií a programu pre malkáčov a velkáčov, roztancujú folklórne súbory i našich najstarších obyvateľov. Vystúpenia si pre návštevníkov pripravili FS Petržalčanka i FS Petržalská melódia. Dočkáme sa aj obľúbeného streetballového turnaja SBA 3×3 Tour Petržalka. Večer vás opäť z myšlienok na pondelnajšiu realitu vytiahnu tóny piesní. Posledný večer naplno odpálime s top kapelami Hrdza, Polemic, Horkýže a No Name.

Počas celého víkendu budú k dispozícii nielen nafukovacie hrady, ale aj NERF aréna či elektrické autíčka pre najmenších. Vzdelávacie aktivity z rôznych oblastí a organizácií ako Liga za duševné zdravie, Kaspian, FC Petržalka, OZ Benitim, Dobrovoľná civilná ochrana, Dobrovoľní hasiči Petržalka, a chýbať nebudú ani naši kolegovci z Kultúrnych zariadení v Petržalke či miestnej knižnice.

A nebojte, ak ste si mysleli, že by ste niečo z toho všetkého zmeškali, lebo budete musieť odskočiť na obed či na večeru, nič z tohto hororového scenára nehrozí. V areáli si budete môcť pochutnať na rôznych hipsterských šmakocinkách ako corndogy, burgre, ale aj klasikách ako cigánska či zemiakové placky, zemiakové špirálky a mnohom ďalšom.

Večer vás aj vďaka našim kamošom z Dopravného podniku Bratislava bude čakať aj odvoz domov v podobe posilnených spojov v časoch od 21:00 – 23:00.

Aby ste sa nám tam náhodou nestratili, pripravili sme si pre vás aj mapku, na ktorej nájdete všetky podstatné informácie pre jednoduchšiu orientáciu v teréne.

A ak budete dobrí a šikovní, v zelenom stánku našej samosprávy vás neminie aj malá odmena.

VIAC INFO o hudobnom, kultúrnom či vzdelávacom programe nájdete TU.

TEŠÍME SA NA VÁS!

web od 2day