VOĽBY NR SR 2023: Prihláste do okrskovej volebnej komisie

Buďte pri rozhodovaní o našej budúcnosti.

Hoci sa ešte len začalo leto, na dvere nám už klopú predčasné parlamentné voľby.

Vyhlásením predsedu Národnej rady boli stanovené na sobotu 30. septembra. V čase od 7:00 do 22:00 tak budú všetci oprávnení voliči rozhodovať o tom, kto nasledujúce štyri roky povedie našu krajinu.

Termín na podanie volebných kandidátok uplynul úderom pol noci z 2. na 3. júla. V predčasných parlamentných voľbách tak kandiduje 24 politických strán a jedna koalícia s aktuálne 2728 kandidátmi na našich volených zástupcov.

V súčasnosti hľadajú svoje predĺžené ruky i náhradné oči do okrskových volebných komisií práve kandidujúce politické subjekty, ktoré môžu delegovať vždy jedného člena a jedného náhradníka. Nie vždy sa tak ale stane a zároveň, mnohí potenciálni členovia na poslednú chvíľu z rôznych dôvodov svoju účasť v komisii odmietnu.

Preto potrebujeme vašu pomoc aj my. Mestská časť Bratislava-Petržalka bude pre účel volieb ako najväčšie sídlisko v republike rozdelená na 95 volebných okrskov. Ak sa počet členov komisií v jednotlivých okrskoch zníži pod 5, starosta Ján Hrčka má zákonnú povinnosť vymenovať chýbajúcich členov. A to práve z radov vás, milé obyvateľky a obyvatelia, ktorí o to prejavíte záujem.

Registrovať sa za člena okrskovej volebnej komisie môže každý, kto má trvalý pobyt na území Slovenskej republiky, dovŕšil minimálne 18 rokov a má spôsobilosť na právne úkony. Veľkým plusom je tiež záujem o veci verejné. Trvalý pobyt v danom okrsku však nie je podmienkou.

Ak nám teda chcete pomôcť s organizáciou volebného dňa, stačí kliknúť na VOLBY.PETRZALKA.sk a do 20. AUGUSTA odoslať ONLINE FORMULÁR.

O úspešnej registrácii do databázy záujemcov vás budeme informovať bezplatnou spätnou sms, pričom ďalšie informácie o vašej ne/účasti vo volebnej komisii vám poskytneme po 23. AUGUSTE. Odmenou za dohliadanie na úspešný priebeh volebného dňa vám bude 62,20 eur v čistom a, samozrejme, stravné na celý deň.

VIAC INFO o blížiacich sa predčasných parlamentných voľbách nájdete na webe Ministerstva vnútra SR alebo na VOLBY.PETRZALKA.sk.

ĎAKUJEME, že nám pomáhate.

#petrzalkavoli

web od 2day