Cez víkend nás čaká obľúbené rodinné a chutné ovocné podujatie

Prvý októbrový týždeň máme takmer za sebou.

Čo znamená, že niektorí z vás už určite stihli navštíviť aspoň jednu z mnohých aktivít v rámci podujatia Petržalský seniorfest 2023.
No a pre tých, ktorí čakali na to najchutnejšie a najvoňavejšie z nich, vhodné pre celé rodinky a všetky vekové kategórie, máme skvelú správu. Ich trpezlivosť sa vyplatila a na svoje si prídu už o pár dní.

V poradí už 15. ročník JABLKOVÉHO HODOVANIA, ktoré sa každoročne koná vo viacerých mestských častiach, nás čaká už v SOBOTU 7. OKTÓBRA od 14:00 a okrem pochúťok z najzdravšieho lokálneho ovocia prinesie aj kultúrny program v podobe chytľavých balkánskych hitov z dielne Bašavel Band či kultových melódií v podaní OTTO Weiter & PETRA Maxin.

Ani tento rok by sa nezaobišiel bez súťaže o najchutnejšiu tortu, zákusok, koláčik, džemy či iné chutné výrobky. Ich tvorcov môžete prísť povzbudiť a výrobky okoštovať na vlastné jazýčky.
Pre Petržalčatá sú pripravené tvorivé dielničky, v ktorých budú môcť upustiť uzdu fantázii a svoje výtvory porovnať aj v súťaži o najkrajší výtvor na tému JABLKO. Fanúšikovia hand-made tvorby si zas prídu na svoje v stánkoch s umelecko-remeselnou tvorbou. Jednoducho srandy kopec pre každého rodinného príslušníka.

Okrem toho, odveká múdrosť hovorí, že jedno jablko denne, od nás drží lekára na míle ďaleko. Spojte teda príjemné s užitočným a zastavte sa ochutnať, nakúpiť jablká odrôd od výmyslu sveta a zabezpečiť si zdravie na niekoľko mesiacov dopredu.

Nevadí, že nemáte auto ani motorku. Do dostanete sa tam autobusom zo zastávok Markova či Romanova. Vidíme sa už v  SOBOTU – 7. OKTÓBRA – od 14:00 na Námestí republiky. Tešíme sa na vás.
Nechce sa vám čakať?

Využite samozber, ktorý ponúka Poľnohospodárske družstvo Vajnory. Tých najaktívnejších zberačov čaká za každých 25 kg nazbieraných jabĺčok aj odmena v podobe zdravia vo fľaši – 1l ovocnej šťavy.

VIAC INFO TU. alebo TU.

web od 2day