Oslávte 20. výročie návštevy Jána Pavla II. v Petržalke

Už 22. októbra.

V najväčšej samospráve na Slovensku sa stále niečo deje. A hoci väčšinou pripomíname športové alebo kultúrne podujatia, tentokrát by sme vašu pozornosť radi upriamili na inú udalosť – duchovnú.

Presne pred 20 rokmi totiž našu mestskú časť poctil svojou návštevou pápež Ján Pavol II. Farnosť Svätej rodiny Bratislava-Petržalka pri tejto príležitosti usporiadala spomienkové podujatie v podobe takzvanej novény.

Od 13. do 21. októbra tak máte každý deň možnosť stráviť v cirkevnom spoločenstve na jednej zo spomienkových liturgií.

Sobota 21. október bude od 18:00 taktiež patriť spoločnej animovanej eucharistickej adorácii pútnikov k sv. Jánovi Pavlovi II. Podujatie vyvrcholí v nedeľu 22. októbra od 9:00 slávnostnou svätou omšou v architektonicky unikátnom Kostole svätej rodiny pri Chorvátskom ramene, ktorého námestie nesie od roku 2005 pomenovanie práve na počesť pápeža s poľskými koreňmi.

V mene Farnosti svätej rodiny pozývame všetky Petržalčanky i Petržalčanov, ale i kresťanov a kresťanky z iných mestských častí Bratislavy, aby si prišli slávnostne uctiť Karola Wojtylu, jedného z najväčších osobností v novodobej histórii a dozvedeli sa viac o jeho návšteve na Slovensku, ale aj o jeho výnimočnom živote.

Veríme, že hojnou účasťou spoločne podporíme ľudskosť i mierové myšlienky, ktoré svätý otec vždy hlásal.

#petrzalkaveri

web od 2day