Marcové číslo samosprávnych novín Naša Petržalka je na ceste do vašich schránok

Nájdete ich aj vo vybraných inštitúciách.

Prvé jarné lúče hrejivého slniečka lákajú do prírody, čo je ideálny plán, ako tráviť dni. No keď sa večer ochladí, je čas obohatiť svoje vedomosti. Napríklad aj o dianí na najväčšom zelenom sídlisku. Siahnite po ešte horúcich stránkach samosprávnych novín Naša Petržalka a zorientujte sa rýchlo a efektívne.

Marcové vydanie je už v týchto chvíľach na ceste do vašich schránok a okrem iného sa v ňom dozviete napríklad aj to, že:

  • V Petržalke sa ročne narodí priemerne dvetisíc detí. Najľudnatejšia samospráva tie do jedného roka slávnostne víta do života na milej spoločenskej ceremónii. Pre veľký záujem sa naša matrika rozhodla prihlasovanie sa na slávnosť uľahčiť. Ako? Dozviete sa na strane 2.
  • Kde sú ľudia, tam sú aj spory. Niekedy dokonca aj dedičné. Svoje by istotne vedeli povedať obyvatelia panelákov, v ktorých je hluk z okolitých bytov na dennom poriadku. Čo však robiť v prípade, kedy aj po slušnom dohovore, susedia odmietajú spolupracovať? Dámy a páni, zoznámte sa s našimi kolegyňami z referátu predbežnej právnej ochrany a podnikateľských činností – Zuzanou Horniakovou a Silviou Zachariášovou, ktoré vám na stranách 4 – 5 nielen priblížia svoju prácu, ale aj vždy ochotne poradia a pomôžu.
  • Iste ste si všimli, že odhliadnuc od výstavby električkovej trate v gescii kolegov z bratislavského magistrátu, sa v Petržalke stále čosi majstruje. Plány zelenej samosprávy na najbližšie roky sú vskutku ambiciózne. Okrem opráv chodníkov a ciest chystá aj veľké zveľaďovanie obľúbeného Draždiaka, nový verejný priestor či koncepciu psích výbehov. VIAC nám na stranách 6 – 7 priblížili kolegyne a kolegovia Viola Holzhauserová, šéfka referátu investičných činností, vedúca referátu projektového riadenia Daniela Gáliková a Viktor Kasala, ktorý vedie referát územného rozvoja a GIS. Ak sa vám práve nechce čítať, do pozornosti dávame aj 45. diel podcastu Z petržalskej obývačky, v ktorom sa dozviete všetko podstatné.
  • Už 23. marca si na celom Slovensku budeme z 11 kandidátov na nasledujúcich 5 rokov voliť hlavu štátu. Komu a ako môžete odovzdať svoj hlas, vrátane rozdelenia Petržalky do volebných okrskov nájdete na stranách 13 – 16. A pre VIAC INFO nezabudnite klikať aj na náš volebný web VOLBY.PETRZALKA.sk.
  • Tento rok je v Petržalke mimoriadne bohatý na rôzne podujatia. Po prvý raz k nim bude patriť aj oslava príchodu jari a znovuzrodenia života s názvom Veľkonočná Petržalka. Vychutnať jej dary v podobe komunitného jarmoku, výroby veľkonočných ozdôb, zdobenia kraslíc či umeleckých vystúpení si budete môcť v nedeľu 17. marca od 10:00 do 17:00 v Cik Cak Centre na Jiráskovej 3. VIAC INFO nájdete na strane 8 a taktiež na webe PETRZALKA.sk/velkanoc.
  • Aj v marcovom vydaní Našej Petržalky, samozrejme, pokračujeme so stránkami, ktorých obsah je v réžii kolegov z Bratislavského kraj a Veolia Slovensko. Veríme, že vás ich články naďalej zaujmú a stanú sa pridanou hodnotou vašich jarných dní.
  • Chýbať, samozrejme, nemôže ani rada právnika, petržalská kultúra, aktuality, zaujímavosti, športová rubrika, tentokrát s klubom Iskra, či vaša obľúbená tajnička. Veríme, že vás táto malá ochutnávka Našej Petržalky navnadila a (pravidelne) s radosťou sa zahryznete do jej pútavých stránok. Prajeme vám príjemné čítanie.

Noviny Naša Petržalka nájdete už čoskoro vo vstupoch a schránkach vašich panelákov či v nových stojanoch vo verejných inštitúciách z dielne petržalských makačov. Dostupné sú však už teraz na PETRZALKA.sk/noviny alebo v mobilnej aplikácii Petržalka. Stiahnuť si ju môžu všetci majitelia tabletov a mobilných telefónov: iOS a Android.

Nezabudnite nám tiež dať v komentároch vedieť, či sa noviny dostali až k vám. ĎAKUJEME! #nasapetrzalka

web od 2day