Potvrdené! Petržalské more je vhodné na kúpanie

Potvrdil to Regionálny úrad verejného zdravotníctva.

Veľký Draždiak je počas letnej sezóny azda najnavštevovanejším miestom v našom katastri.

Možnosť schladiť sa v ňom využívajú naozaj všetky vekové kategórie, preto nečudo, že väčšinu návštevníkov zaujíma otázka kvality vody.

Odpoveď nám každoročne poskytuje Regionálny úrad verejného zdravotníctva Bratislava, ktorý pravidelne kontroluje pripravenosť prírodných vodných plôch i prírodných a umelých kúpalísk v Bratislavskom kraji na kúpaciu sezónu.

Kontrola sa uskutočnila 20. júna a jej závery sú naozaj potešujúce. Buďte bez obáv – voda vo Veľkom Draždiaku je na kúpanie aj v tomto roku VHODNÁ.

Regionálny úrad s kontrolou kvality vody ale ani počas letnej sezóny nekončí. V lokalitách s neorganizovanou rekreáciou, do ktorej spadá i naše obľúbené štrkovisko, sa v nasledujúcom období budú vykonávať orientačné kontroly kvality vody na kúpanie štyrikrát za sezónu alebo podľa aktuálnej situácie.

Naďalej však apelujeme na všetkých plavcov, aby nepreceňovali vlastné sily a boli si vedomí svojich limitov. Po konzumácii alkoholických nápojov obzvlášť. Hoci až do 6. septembra budú držať stráž nad vašou bezpečnosťou naši kamaráti zo spolku ochrancov vody OCTOPUS, netreba zbytočne testovať ich záchranárske schopnosti a riskovať tým životy.

Veríme, že aj vďaka dodržiavaniu nepísaných pravidiel si spolu užijeme to najkrajšie leto priamo v srdci mestskej časti Bratislava-Petržalka. Vidíme sa už v piatok 28. júna, kedy odštartuje podujatie LETO NA DRAŽDIAKU. #petrzalskeleto #petrzalkazije

web od 2day